Beslenme, özümseme ve yaşama için gereklidir. Yediklerimiz ağızdan başlayarak değişikliğe uğrar. Sindirilir, emilir ve hücreler tarafından kullanılır. Beslenme vücutta bir çeşit alış veriştir. Hücreler enerji üretmek için çalışır. Enerji üretmeleri için tüketirler. Tükenen besinlerin yerine yenilerinin alınması gerekir.
Beslenmek, elimize geçen her şeyi yemek demek değildir. Bu, kötü beslenme yada yetersiz beslenme olarak adlandırılabilir. Bu tür beslenme sağlığı bozar. Beslenmenin azlığı da çokluğu da zararlıdır.
Beslenmenin amacı sağlığımızı korumaktır. Bu da ancak dengeli beslenme ile mümkündür. Peki dengeli beslenme nasıl olur? Beslenmeyi etkileyen dört faktör vardır;
• Besinin niteliği,
• Miktarı,
• Sindirim, özümseme yeterliliği,
• Bireyin (biyokimyasal) özellikleri.
Aldığımız besinler, beslenmemize yetecek kadar, nitelikli, sindirim özelliğimize uygun, yaşımıza ve cinsiyetimize göre olmalıdır. Bu nedenle kendimizi ve besinleri iyi tanımamız gerekir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.