Bebeklerde isilik, özellikle aşırı sıcak havalarda, fazla terlemeye bağlı olarak, ter bezi kanallarının tıkanması sonucu ortaya çıkar. Bebeklerde isilik tedavisi nasıl olmalı?...
Bebeğiniz soğuktan korumanıza rağmen hastalandıysa iyileşmesi için önlemler almalı ve doktora gitmelisiniz. Detaylar CiciCee'de.
Bebekler özellikle 3 yaşına kadar üst solunum yolu hastalıkları çok görülür. Bunun temel sebebi bebeklerin bağışıklık sisteminin yeterince gelişmemiş olmasıdır.
Yenidoğan bebeklerde göz çapaklanması, yenidoğan bebeklerde genellikle göz kanallarının tıkanmasından kaynaklanır. Bebeklerin göz kanalı çok küçük olduğu için sık tıkanabilir. Bu durumda...
Bebeklerde ve çocuklarda en sık görülen hastalıklardan biri olan nezle, bebeğin nefes almasını zorlaştırdığı gibi, iştahsızlık, yüksek ateş, uykuya dalmada zorluk gibi sorunlara da yol açabiliyor.
Bebeklerde soğuk algınlığı, özellikle sonbahar ve kış aylarında sık görülüyor. Bebeklerde iştahsızlık, öksürük ve burun akıntısına yol açan soğuk algınlığının erken fark edilmesi, tedavi açısından önem taşıyor.
0-1 yaş dönemi, bebeklerin en sık hastalandıkları dönemdir. Bu dönemde bebeklerin bağışıklık sistemi yeterince gelişmediğinden, ebeveynlerin bebeklerinin bakımına özen göstermesi gerekir.
Bebekler iki haftalık olana kadar yenidoğan bebek olarak adlandırılırlar. Yenidoğan bebekler, anne rahminde hastalıklara karşı güvenli bir ortamda yaşarken, doğdukları andan itibaren korunmasız ve savunmasız olurlar.
Bebeklerde kalça çıkığı, erken dönemde tedavi edilmezse topallama veya ayağın kısa kalması gibi ciddi kalıcı sakatlıklara neden olabildiği gibi Türkiye’ de 1000’de 15...
Sırt üstü yatırdığınızda boynu bir tarafa doğru eğiliyor ve pozisyonunu değiştirdiğiniz halde bu eğrilik devam ediyorsa, en önemlisi düzeltmeye çalıştığınızda düzelmiyorsa bebeğinizde...
Kolik, bebekliğin ilk 3 ayında, herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın gerçekleşen şiddetli ağlama nöbetleridir.
Bebek ve çocuklarda orta kulak enfeksiyonlarına sıklıkla rastlanır. Zaman zaman dış kulak iltihapları görülse de bu rahatsızlıkların çoğu orta kulak kaynaklı olmaktadır.
Bebekler anne karnındayken akciğerleri çalışmaz. Bebek ihtiyaç duyduğu havayı, göbek bağı yoluyla anneden alır ve alınan hava, vücudun organlarına taşınır.
Mide içeriğinin kendiliğinden yemek borusuna doğru hareketi olarak tanımlanan reflü, toplumda yetişkin hastalığı olarak bilinse de aslında daha sıklıkla bebeklerde ve çocuklarda ortaya çıkan bir sorun.
Reflü, bebeklerde sıklıkla raslanan bir durum. Mide içeriğinin yemek borusuna geri kaçması olarak tanımlanan 'reflü' ile ilgili soruları Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Banu Küçükkırım cevapladı.
Bebeğin ilk muayenesinde alınan 2 damla kan, genetik geçişli olan ve zeka geriliği ya da sinir sistemi sorunlarına neden olan Fenillketonüri (PKU)...
Bebeğiniz ayaklarını karnına çekerek ağlıyor veya kusuyorsa bağırsak düğümlenmesi sorunu ile karşı karşıya olabilirsiniz.