Eee PC, miniklerin parmak uçlarında

Eğitime ciddi destek sağlamak yönünde önemli bir adım atılıyor… Microsoft ve Asus’un işbirliği ile ortaya çıkan, çok uygun maliyetli taşınabilir bilgisayar, Asus Eee PC 900, çocukları bilgisayarlarla tanıştıracak.

Taşınması ve kullanımı kolay olan bu bilgisayar, Windows çözümlerini uygun bir maliyetle kullanıcıların hizmetine sunuyor. Uluslararası bilişim dünyasında “Netbook” olarak da anılan Eee PC’nin özellikle ilköğretim çağındaki çocukların, gençlerin ve ev hanımlarının bilgisayarla tanışmasına ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Windows XP ile yüklü olan Asus Eee PC; Windows Live Messenger ve Microsoft Works ve Microsoft Office uygulamalarını içeriyor. Küçüklüğü, kolayca taşınabilme özelliği, değişik renk seçenekleri ve çok uygun fiyatıyla öne çıkan Eee PC; kablolu ve kablosuz bir şekilde İnternet’e bağlanabilme ve birçok çevrimiçi araçtan yararlanma imkânı sunuyor. Özellikle çocuklar, gençler ve ev hanımları için bilgisayarı ve bilişim araçlarının kullanımını öğrenmeyi kolaylaştırarak dünyaya açılan çevrimiçi bir pencere sunuyor.

PC ile her yerden dosyaları paylaşmak, sadece birkaç tıklama ile yüz yüze bağlantı kurmak ve çevrimiçi eğlenceyi canlı bir şekilde yaşamak mümkün. Bunların yanı sıra çeşitli oyunlar oynamak, film izlemek ve müzik dinlemek gibi pek çok şey de yapılabiliyor.

Asus Eee PC 900 özellikleri

  • Ekran: 7 inç (18 cm)
  • İşletim Sistemi: Windows XP
  • Kamera: Bütünleşik Kamera
  • Ses: Yüksek kaliteli ses, stereo hoparlör, mikrofon
  • Pil Ömrü: 3,5 saat
  • Ağırlık: 0,92 kg