Emziren anne nasıl beslenmeli?
Emziren anne nasıl beslenmeli? Emzirme döneminde beslenme nasıl olmalı? Emziren annelerin kendi sağlığını koruması ve bebeğin sağlıklı büyümesi için annenin beslenmesi çok önemlidir. Anne bu dönemde beslenmesine dikkat etmeli, bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır.
Anne sütü, bebek beslenmesi sürecinde yeri doldurulamayan bir doğa harikasıdır. Emziklilikte salgılanan süt, annenin aldığı besinlerinin bir ürünüdür. Emzirme döneminde annenin beslenmesi hem annenin kendi depolarını koruması, hem de salgılanan sütün yeterliliğini ve verimliliğini arttırmak amacıyla önemlidir.
Anne sütü bebek için en uygun besindir. Sağlıklı bir anne günde ortalama 700 – 800 ml süt salgılamaktadır. Emzirme döneminde süt salgılanması, kadının normal gereksiniminden daha fazla enerji, protein, vitamin ve mineralleri almasını gerektirir. Emziren anne nasıl beslenmeli? Emzirme döneminde beslenme nasıl olmalı sorusunun cevabı aşağıda:
Bunar da ilginizi çekebilir:
Anne sütünün miktar ve besin yönünden kalitesinin artırılması için annenin bu dönemde artan ihtiyaçlarını karşılaması, yeterli ve dengeli beslenmesi gereklidir. İşte beslenmenin bu kadar önemli olduğu dönemde dikkat etmeniz gerekenler:
Emziklilik döneminde annenin yukarıda belirtildiği gibi yeterli ve dengeli beslenmesi, yeterli sıvı alması, stresten uzak durması, dinlenmiş olması, sık aralıklarla bebeği emzirmesi ile annenin süt miktarı ve kalitesi artmasına yardımcı olacaktır.
Bu dönemde anne günde 6 öğün beslenmelidir. Peki emziren anne nasıl beslenmeli? Emziren annenin enerji, protein ve kalsiyum bakımından zengin bir beslenme programı uygulaması gerekir. Ayrıca annenin su ihtiyacı da artar, çünkü emzirmek vücudun sıvı ihtiyacını arttırır. Anne günde en az 4 litre sıvı almalıdır. Taze meyve suyu, süt gibi besleyici içecekler tüketmek bu konuda faydalı olacaktır. Kalsiyum yönünden zengin olan süt, yoğurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketilmelidir. Her gün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemeği veya kuru baklagil yenilmelidir. Kuru meyveler ve kuru yemişler yoğun enerjileri yanında, demir ve kalsiyum gibi mineraller bakımından zengindir.
Emzirirken hamilelikte olduğu gibi tatlandırıcı içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Alkol tüketimi de mümkünse sıfıra indirilmeli. Uyarıcı içeren çay, kahve ve yeşil çaylar açık konsantrasyonda ve az tüketilmelidir. Annenin sütü bebekte gaz yapıyorsa, annede gaz yapan yiyeceklerden de uzak durulmalıdır.Ton balığı bu dönemde az tüketilmelidir. Zira bu balıklarda bulunan cıva sütünüze karışır, bu da bebeğinizin sinir sistemini olumsuz etkiler.
Bebeklerini sağlıklı bir şekilde beslemek isteyen annelerin bu beslenme önerilerine dikkat etmesi gerekir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.