Çocuk Haberleri

Emzirme Danışmanlık Timi Hizmete Başladı

Emzirme Danışmanlık Timi 1 Ekim’de hizmete başladı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü tarafında hayata geçirilen uygulama büyük ilgi görüyor.

Eylül ayının sonra Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak Emzirme Danışmanlık Timi’nin kurulduğunu duyurmuştu. Duyuruda şu bilgiler yer alıyordu:

“İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından tamamen ücretsiz, 7 gün 24 saat hizmete hazır bir Emzirme Danışmanlık Timi kurulmuştur.

İlimizde doğum yapan annelerin bebeklerinin anne sütüyle beslenmelerini sağlamak amacıyla çeşitli sebeplerle emziremeyen veya emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlarımız tarafından danışmanlık hizmeti verilmektedir

Bu hizmet için  Emzirme Danışmanlık Timi’ne 05529597696 numaralı Whatsapp Danışmanlık hattımıza mesaj yollayarak ulaşabilirsiniz.”

Emzirme Danışmanlık Timi Yoğun İlgi Görüyor

Anne sütünün çocuk sağlığının korunmasında eşsiz bir gıda olduğunu dile getiren Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm, özellikle ilk 6 ayda bebeğin sadece anne sütü almasının önemine vurgu yaptı.

Gülüm, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü olarak emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere ulaşabilmek ve yardımcı olabilmek amacıyla yeni bir uygulamayı başlattıklarını ifade etti.

Gülüm, “Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı birimi tarafından Anne Sütü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında başkentte ikamet eden, emzirmeyle ilgili sorun yaşayan annelere profesyonel sağlık çalışanları tarafından ücretsiz emzirme danışmanlığı hizmeti vermek için 17 kişilik bir Emzirme Danışmanlık Timi oluşturuldu” diye konuştu.

Ücretsiz olan hizmet kapsamında gerektiği takdirde 1. ve 2. basamak sağlık kuruluşlarında çalışan emzirme danışmanlarına ve ilçe sağlık müdürlüklerine bağlı aile hekimliklerinde bulunan Emzirme Danışmanlığı Uygulama Rehberleri’ne yönlendirme yapılacak, uygun görüldüğünde annelerin evlerine de gidilerek danışmanlık verilecek.

Proje Koordinatörü hemşire Fatma Tapcı Sarıkaya da annelerin bu konuda sıkıntı yaşadıklarında, genellikle nereye başvuracaklarını bilmediklerini, annenin doğru bilgiye ulaşması ve gerektiğinde uygun yere yönlendirilmesi amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Uygulamanın başlamasının üzerinden günler geçti ve uygulamanın olumlu karşılık bulduğu gözlemlendi. Günde ortalama 30-50 çağrı aldıklarını ifade eden yetkililer çağrıların her geçen gün arttığını belirtiyor.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022