Kültür Sanat

Epson MEB’in projektör ihalesini kazandı

Dijital görüntüleme ve baskı alanının önde gelen markası Epson, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik ihalesini kazandı. Buna göre Epson, MEB’e 8 bin 400 adet projeksiyon cihazı ve lazer yazıcı sağlayacak.

 MEB’in eğitim teknolojilerindeki gelişime paralel olarak, ilk ve ortaöğrenimde öğretim yöntemiyle donanımlarını güncelleştirdiğini belirten Epson Türkiye Kurumsal Kanal Yöneticisi Mahir Özdoğan, Epson’un Bakanlığın en önemli tedarikçileri arasında yer aldığını söyledi. Satın almaların MEB’e bağlı Eğitim Araçları ve Donatı Dairesi tarafından gerçekleştirildiğini kaydeden Özdoğan, “Bu MEB ile ilk çalışmamız değil. Daha önce de çeşitli cihazlar sağladık.” dedi.

Epson’un 1987den beri LCD Video Projektörler geliştirip ürettiğine dikkat çeken Özdoğan, sadece eğitim dünyasına yönelik olarak özel tasarlanmış 4 ayrı ürünleri olduğunu anımsattı. Eskiden eğitim araçları donanımı denince akla laboratuar cihazlarının geldiğini belirten Özdoğan, “Ancak günümüzde bilişim teknolojilerindeki gelişmeler, sınıf içindeki öğretimin şekil ve uygulamasını değiştirdi. Böylece, ortaya öğretmeni destekleyen, içeriği zenginleştiren ve dersi daha görsel işleme imkanı doğdu. Video projektörler sayesinde artık derste canlandırma ve sunum yapmak, öğrenci katılımını artırmak, ölçme ve değerlendirmeyi yoğun kullanmak kolaylaştı” diye konuştu.

Yeni kuşak sınıf donanımında, akıllı tahta ile entegre projeksiyon cihazı var !

Epson Türkiye Genel Müdürü Sevil Kanat ise, eğitimin kesintisiz devam ettirilmesinin önemini vurguladıktan sonra, bunun için satın almalarda dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle özetledi:

“Yeni kuşak sınıf donanımında, akıllı tahta ile entegre projeksiyon cihazı temel unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada, eğitimin aksamaması için cihaz seçiminde gerçek renkleri yansıtma, gözü yormayacak şekilde tahtaya düzgün dağılmış parlaklık sağlamak gibi özellikler aranmalı. Ayrıca, cihazların öğrenci davranışları dikkate alınarak geliştirilmiş olmaları da şart! Bu yüzden bazı ürünlerimizi uzakta kumanda ile yönetilebilir şekilde sunuyoruz. Böylece, meraklı öğrencilerin kumanda cihazını kurcalayıp cihaza erişmeleri engellenmiş oluyor.”

Eğitim donanımlarının kullanıcı dostu özelliklere sahip olması gerektiğinin altını çizen Kanat sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sonucu, tahta ile projeksiyon cihazı arasında kalan öğretmenin hareket kısıtlamasını ortadan kaldıran özellikler ekledik. Tahtadan sadece 50 cm uzaklıktan yansıtma özelliğine sahip modelimizi pazara sunduk. Bu yıldan itibaren de sayısal ortamda bulunmayan basılı malzemelerin kullanımına olanak tanıyan doküman kamerasını üretmeye başladık.”

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir