Balon, Şubat ve Mart aylarında Ümraniye Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak. Oyun geçmişten günümüze sosyal hayatın siyahları ile beyazlarını balon metoforu üzerinden işliyor. sosyokültürel çeşitliliği; büyükşehirlerde bir mahalle standartlarında ele aldığımızda her yaşta yozlaşma sorunun ile karşılaşıyoruz. Geçmişe nazaran mahalle hayatının gittikçe kötüleşiyor ve sorunlar hızla büyüyor. Oyunda balonunu kötülükle şişiren Savaş için  hikayemizin geçtiği mahalle son derece uyumlu.

Oyunun baş karakteri Savaş yetişkinlerin ve çocukların olumsuz davranışlarının hakim olduğu bir mahallede çok mutludur. Temanın metoforu konumundaki balom ise mahallenin nabzını ölçer, ne zaman kötülüklerin sayısı çoğalıp, negatif durumlar oluşursa balon hızla büyür. Balon olumsuzluklar karşısında adeta bir saatli bomba durumda iyicene şişer.

Tüm bu durumlar yaşanırken mahallenin çocukları bir gün mahalleye Savaş’ın geleceğini farkında bile olmadan  oyunlarını doğru ve çevreye zarar vermeden oynadıklarını sanmaktadırlar. Yetişkinler içinde durum farksızdır. Onlarında çekişmeleri durmadan artmaktadır.

Balon metaforu ile toplumsal sorunların çözümüne değinen bu anlamlı oyuna daha duyarlı bir nesil için katılımınızı öneririz.

Balon