Herkes durup dururken bir şeyler hayal eder. Herkes aklındaki hikâyeyi yazabilmek ister. Çocuklar da! Üstelik çocukların aklı, türlü türlü hikâyelerle doludur. Ama bu küçücük ve uydurulmuş hikayelerin bir masala, bir öyküye, filme ya da bir romana dönüşebileceğini hayal etmezler. Bazen de hayal etseler bile, bunun nasıl yapılacağını düşünüp bu çok büyük işe girişmekten vazgeçerler. Oysa yazmak hiç de zor ve altından kalkılamayacak kadar büyük bir iş değildir.
Üretken bir hayal gücün ve bir kalemin varsa, yapılacak tek şey birazcık yazıp eğlenmektir.
‘Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’ bir karakter, bir macera, sıra dışı ya da oldukça sıradan bir öykü yaratmak için izlenebilecek yolları gösteren bir çalışmadır. Atölye boyunca çocuklar, çeşitli yönelimler verilerek ve birbirlerinden fikirler alarak her hafta kendi hayal güçlerinden beslenen yaratıcı yazarlık çalışmaları yaparlar. Her kur iki ay (8 hafta) sürer ve haftada bir gün bir araya gelen küçük yazarlar, metinlerini atölye saatlerinde yazıp, hep birlikte okurlar sonra da üzerine düşünür ve geliştirirler.
-Karakterler: Bir karakter yaratmak, Karakteri donatmak, iç dünya ve dış dünya,
-Bir Mekân Yaratmak: Karakteri mekanlarla ilişkilendirmek, bir mekânı öykülemek, mekân tasviri.
-Hikâye Dağı: Başlangıç, gelişim, sorun yaratmak, çözüm bulmak, çözümü hikâyelendirmek, hikâyeyi sonlandırmak.
-Sıradan Şeyler: Gündelik olaylar nasıl bir hikâyeye dönüşür? Sıradan şeyleri anlatma gücü.
-Kelimeler-Kelime Avı: Kelimelerden hikaye uydurmak. Kelimeleri hikayeye serpmek. Bir kelimeye hikaye uydurmak.
-Görseller: Bir resme hikaye uydurmak. Hikâyeni resimleyebilmek. Karakterini giydirmek. Resimli hikâyeler.
-Olağanüstü Şeyler: Kendi masalını yaratmak. Hayvanlar dünyası, fabl, olağanüstü hikayeler, olağandışı mekanlar kurgulamak.