Kadıköy'de yer alan İstanbul Oyuncak Müzesi, yaz tatiline girmeye hazırlanan çocuklara Haziran ayında zengin bir etkinlik programı sunuyor.

 

Haziran etkinlikleri arasında yer alan origami, rüzgar gülü, oyuncak çanta, seramik, Pinokyo tasarım, kukla yapım atölyelerinde çocuklar, hem el becerilerini geliştirme, hem de yaratıcılıklarını yansıtma şansı bulacak. 

 

Oyuncak Müzesi ayrıca, 4 Haziran'da başlayan 41. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, genç müzisyenlerin konserine ev sahipliği yapıyor.

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden kurulu Tempesta Dörtlüsü 8 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da İstanbul Oyuncak Müzesi’ne konuk olacak. Ziyaretçilerin, müze bahçesinde müzik keyfi yaşayacağı etkinlik, müze ziyaretçileri için ücretsiz olarak gerçekleşeek.

 

Müzenin Haziran etkinlikleri arasında 2 Haziran Pazar günü çocuk kitabı yazarı Betül Kanbolat "Rada ve Şakacı Şövalye"yi çocuklarla birlikte okuyayacak.

 

23 Haziran Pazar günü ise Paleontolog Doktor Nuran Filoreau'un eğitmenliğindeki uygulamalaı atölye ile çocuklar fosiller hakkında bilgi sahibi olacak. 

 

Müzedeki atölyelere çocuklar, kendi başlarına ya da aileleri ile birlikte katılabiliyor. Etkinlikler öncesinde 0 216 359 45 50-51 numaları telefondan kayıt yaptırılması bekleniyor.

 

İstanbul Oyuncak Müzesi Haziran Ayı Programı

 

Origami Sanat Atölyesi

 

“Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir…Sadece çocuğunuza biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın…’

 

Origami nedir? Origami Japonlar’ın kağıt katlama sanatıdır. Ori’nin anlamı katlama, Kami’nin anlamı kağıt demektir. Origami “tekrarlanabilir eylemler yoluyla şematik  öğrenme”nin bir örneğidir. Origami tüm beyni etkinleştiren, birçok akademik faydaları olan ve matematiksel kavramlarıpekiştiren bir faaliyettir. Sıralama, matematik/ mekânsal ilişki, geometrik şekiller (üçgen,kare, dikdörtgen  vb.) ve okuma bunlardan bazılarıdır.

 

Küçük kağıt ustalarının zihinlerinde var olan tüm kavramları, kağıt parçalarının kıvrımlarıyla nasıl yarattıklarına inanamayacaksınız. Bu atölye çalışmasında sihirli küçük ellerle birlikte okyanusta yaşayan birbirinden renkli balıklara hayat vermeye ne dersiniz?

 

Eğitmen: Gökçen Atamgüç

Tarih: 1 Haziran Cumartesi

Saat: 11:00-12:30

Yaş Grubu: 4-9 yaş (aile ile birlikte)

Etkinlik Ücreti: 30 TL (Müze giriş ücreti dahil)

 

Dedio Yaratıcı Eller- Rüzgar Gülü Atölye Çalışması

 

Çocuklar rüzgarla sohbet eden rüzgar güllerini Oyuncak Müzesi’nde kendi elleriyle yapacaklar. En güzel , rüzgar gülleri müzeye gelen çocukların ellerinde şekillenecek.

 

Eğitmen: Didem- Deniz Doğruöz

Tarih: 2 Haziran Pazar

Saat: 11:00-12:30

YaşGrubu :  3-6 yaş (aile ile)

7-12 yaş (aile ile/kendi başına)

Etkinlik Ücreti: 30 TL ( Müze giriş ücreti dahil).
 

 

Rada ve Şakacı Şövalye, Okuyucuları İle Buluşuyor

 

Yaşı küçük, hayalleri büyük Janbaras’ın,  düşlerini taşıdığı resimlerden kurgulanarak oluşturulmuş olan “Rada ve Şakacı Şövalye”adlı çocuk kitabı, Betül Kanbolat’ın okumasıyla çocuklarla buluşuyor…

 

Janbaras’ın  hayallerine ortak olacak olan çocuklar, daha sonra kitabın yazarları Betül Kanbolat ve  Ergün Sinduk  ile tanışma ve kitaplarını imzalatma fırsatı yakalacaklar.

 

Tarih: 2 Haziran Pazar

Saat: 13:30

Yaş Grubu: 3-10 Yaş

Etkinlik Ücreti: Müze ziyaretçilerine ücretsiz. Müze indirimli giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL.

 

 

Oyuncak Çantalar

 

Etkinlikte çocuklarla birlikte keçe kullanarak İstanbul Oyuncak Müzesi şeklinde bir çanta yapılacak.

 

Eğitmen: Ponscreaworks, Evren Seda Gülmez

Tarih: 8 Haziran Cumartesi

Saat: 11:30-13:30

Etkinlik Ücreti: 45 TL (Müze giriş ücreti dahil).

 

İstanbul Müzik Festivali Genç  Müzisyenlerle İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 

 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden kurulu Tempesta Dörtlüsü 8 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da İstanbul Oyuncak Müzesi’ne konuk oluyor.

 

İstanbul Müzik Festivali bu yıl bir yenilik daha yaparak halka açık mekanlarda gençlerle kısa konserler gerçekleştiriyor. 

 

Ücretsiz etkinlik için müze giriş ücreti ödenmesi gerekiyor. Müze indirimli giriş ücreti 7 TL, tam giriş ücreti 10 TL.

 

Tarih: 8 Haziran Cumartesi

Saat:16:00-16:30

 

Seramik Atölyesi 

 

Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak  ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık, kimi zaman yuva yaptık içinde barındık. 

Şimdi çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler.

 

Eğitmen: Elif Ratib

Tarih: 9 Haziran Pazar

Saat: 11:00-12:00

Yaş Grubu: 4-9 yaş

Atölye Ücret: 30 TL (Müze giriş ücreti dahil).
 

 

Hayalbaz Oyun Atölyesi – Çocuklarla Kukla Atölyesi

 

Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz ona hayat verebileceğiniz yeni bir oyun arkadaşı yapmaya ne dersiniz?  Kağıdın boyayla buluşması ve ahşabın kumaşla bezenmesi, ardından iplerin bütününü birleştirdiği rengarenk ipli kuklalar tasarlıyoruz.  

 

Eğitmen: Mehmet Erbil

Tarih: 15 Haziran Cumartesi 

Saat : 11:00-13:00

Yaş Grubu: 5-9  yaş

Atölye Ücreti: 35 TL ( Müze giriş ücreti dahil).
 

 

“Bremen Mızıkacıları” Müzikli Çocuk Oyunu

 

Beyaz konağın Aşçıbaşısı Memo,  yemek  kitabı ile  masal kitabını karıştırınca olanlar olur.  Kahramanlarımız, yani meşhur Bremen Mızıkacıları; eşek,köpek,kedi ve horoz kendilerini bir anda  konağın mutfağında bulur ve komik olaylar birbirini izler… 

 

Yazan-Yöneten – Kukla Tasarım : Mehmet Erbil

Müzik: Görkem Koyuncu

Tarih: 15 Haziran Cumartesi

Saat: 14:00

Yaş grubu: 3 yaş ve üzeri

Etkinlik Ücreti: 20 TL (Müze giriş ücreti dahil).

 

Mozaik Atölyesi

 

Dünyadaki en eski sanat eserlerinden günümüze kadar sıkça rastladığımız mozaik çalışmaları bu kez minik ellerle buluşuyor. Bu atölye çalışmasına katılan çocukların duvarları mozaiklerle renklenecek.

 

Eğitmen: Elif Ratib

Tarih: 16 Haziran Pazar

Saat: 11:00-13:00

Yaş grubu: 6-10 yaş

Etkinlik Ücreti: 50 TL ( Müze giriş ücreti dahil).
 

 

Renklerin Suda Oyunu Ebru Atölyesi 

 

Yetişkinlere ve çocuklara yönelik düzenlenen Renklerin Suda Oyunu adlı atölyede Ebru sanatının temeli öğretilecek. Renklerin su üzerindeki izleri ile düşlerinizi serbest bırakacak ve farklı bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız. 

 

Eğitmen: Belgin Füruzan Kırıcı

Tarih: 22 Haziran Cumartesi 

Saat: 11:00-13:30

Etkinlik Ücreti: Bir adet ebru yapımı 10 TL’dir. 
 

 

Fosil Keşif Atölyesi 

 

Çocuklar, Paleontolog Doktor Nuran Filoreau  ile birlikte yaptıkları kazılar sırasında  “Fosil nedir?”, “Neye benzer?”, “Nerede bulunur?”, “Fosil bize ne anlatır?” gibi soruların cevaplarını öğreniyorlar.

 

Çocuklar yaptıkları keşif kazısıyla kum havuzunun içerisinde ki fosilleri bulup,  geçmiş ile günümüz arasında bağlantılar kuruyor ,hem eğleniyor, hem de öğreniyorlar.

 

Eğitmen: Nuran Filoreau

Tarih: 23 Haziran Pazar

Saat: 11:00- 12:00

Yaş: 4-9 yaş

Etkinlik Ücreti:40 TL (Müze giriş ücreti dâhil)
 

 

Bez Bebek Yapım Atölyesi

 

Bir deniz kızı,  pamuk prenses,  kırmızı başlıklı kız ya da bir balerin; bir kovboy ya da  Batman… Hayalindeki bebeği kendi ellerinle yapmak ister miydin? Banu Kurt’un eğitmenliğinde gerçekleşecek bez bebek atölyesinde, her yaştan katılımcı kendi bebeğini tasarlayabilecek.

 

Eğitmen: Banu Kurt

Tarih: 29 Haziran Cumartesi

Saat: 11:00-14:00

Yaş Grubu: 5-8 yaş (aile ile)

8 yaş ve üzeri tek başına katılabilir.

 

Atölye Ücreti: 50 TL (Müze giriş ücreti dahil).


 

Dedio Yaratıcı Eller –Pinokyo Tasarım Atölyesi

 

"Küçük Usta Gepetto”lar ahşap tahta malzemeyi işleyerek, anne/babaları ya da yakınları ile birlikte hayatları boyunca unutmayacakları Pinokyo oyuncaklarını yapacaklar. Renkli Pinokyolar, pinokyomasalı eşliğinde küçük ellerde canlanacak.

 

Eğitmen: Didem- Deniz Doğruöz

Tarih: 30 Haziran Pazar 

Saat: 11:00-12:30

Yaş Grubu: 3-6 yaş (aile ile)

7-12 yaş (aile ile/kendi başına)

Etkinlik Ücreti: 30 TL (Müze giriş ücreti dâhil.)
 

 

Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi

 

Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar.

 

Etkinlik, atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece Cumartesi-Pazar günleri yapılıyor.