4-5 yaş grubu

Sanat çalışmalarında renk ve geometrik şekillerin kullanımına odaklanan Renkler ve Şekiller eğitim programı, müzenin koridorlarında gezerken uzman eğitmenlerin çocuklara gösterdikleri geometrik şekillerin benzerlerinin hangi sanat yapıtlarında var olduklarının bulunması ile başlıyor.  Sanat uygulamalarında çocuklar; üçgen, kare ve daire gibi geometrik şekillerin izdüşümlerini, “Şimdinin Peşinde”  koleksiyon  sergisinde yer alan Olafur Eliasson’un “Kırmızı duygusal küre” ve Sabri Berkel’in ‘’Soyut kompozisyon’’, Sarah Morris’in ‘’WTC’’ , İrfan Önürmen’in ‘’Bakış Serisi’’ adlı sanat çalışmalarında arıyor. Bu sanat çalışmalarının renklerini, dokularını ve tekniklerini inceledikten sonra, programa özel hazırlanan çalışma kağıtlarını alarak müzeden ayrılıyorlar.

Renkler ve Şekiller çalışma kağıtları, motif tamamlama, şekilleri alışılmışın dışındaki renklerle hayal etme, şekilleri dönüştürme gibi etkinlikleri içeriyor. Çocuklar sınıfta gerçekleştirdikleri bu etkinliklerle,sergi gezisini hatırlayarak İstanbul Modern sergi gezisini hatırlıyarak,öğrendikleri bilgileri pekiştiriyorlar.

Süre: 60 dk.

Program hakkında:

“Şimdinin Peşinde” Koleksiyon Sergisine Paralel Eğitim Programı

Pazartesi hariç hafta içi her gün okul gruplarına özel ücretsiz programlar.

Program çocukların sergi alanlarında müze uzmanları ile sanat çalışmalarını incelerken, sanatın temel kavramlarıyla tanışmalarına, malzeme ve uygulama biçimleri hakkında bilgiler edinmelerine, bir sanat yapıtının nasıl çözümlenebileceğini keşfetmelerine ve sanatçıların yaşam öykülerini öğrenmelerine aracı oluyor. Okullara özel sergi gezilerini içeren bu program, bilmeceler, görsel sunumlar ve dokunsal materyallerle desteklenen keyifli bir sergi deneyimi sunuyor.

Çocuklar yaş gruplarına özel düzenlenen bu programı, müzeden ayrılırken özel tasarlanan çalışma kağıtlarını yanlarına alarak okulda tamamlıyor. Müzede soruları cevaplıyor, arayıp buluyor, farklı dokuları araştırıyor, şekilleri, renkler, teknikleri keşfediyor; Okulda ise programın çalışma kağıtlarını kullanırken, gezi sırasında inceledikleri sanat çalışmalarını hatırlıyor, şiirler yazıyor, kompozisyonları tamamlıyor, hayal ediyor ve hatta kendi sanat üretimlerini hazırlıyorlar.