Altın Koza “Miyazaki Toplu Gösterisi” ile çocukları selamlıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali kapsamında, Hayao Miyazaki’nin eserlerinden oluşan bir seçki çocuklarla buluşacak.
Bu yıl 16 – 22 Eylül tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali’nde, anime ve manga ustası Hayao Miyazaki’nin eserleri, ‘Miyazaki Toplu Gösterisi’ başlıklı bir bölümle, çocuklarla buluşacak.

Elli yılı aşkın bir süredir sanat yaşamı içinde olan Miyazaki, aynı zamanda yakın çalışma arkadaşı Isao Takahata ile birlikte, dünyanın sayılı animasyon stüdyolarından biri kabul edilen, Studio Ghibli’nin de kurucusu.

Festival kapsamında çocuklarla buluşacak olan filmlerden biri de Yüreğinin Sesi (Whisper of the Heart) olacak.

Filmin Özeti:

14 yaşındaki Shizuku Tsukishima ortaokulu bitirmek üzere olan bir genç kızdır. Kitap okumayı çok seven Shizuku, kütüphaneden aldığı kitapların içinde kart bulur. Kartlarda Seiji Amasawa yazmaktadır. Bu kişinin kim olduğunu merak eden ve araştırmaya başlayan Shiuzku, kendi hayatıyla ilgili de önemli şeyler keşfedeceği bir yolculuğa çıkar.

Hayao Miyazaki'nin senaryosunu yazdığı Whisper of the Heart, filmi yaptıktan bir süre sonra ölen Yoshifumi Kondo'nun tek ve son filmi olma özelliği taşıyor. Film yönetmenin en önemli yapıtlarından biri…