Explain Everything Nedir?

Explain  Everything, öğretmenler tarafından ders içeriği ve konu anlatımı hazırlamak için kullanılan bir iPad uygulamasıdır. Explain  Everything’i interaktif bir beyaz tahta olarak düşünebilirsiniz.

Önceleri yalnızca iOs cihazlarda kullanılabilen Explain Everything, artık Google Play’den de indirilebiliyor. Explain Everything uygulaması ile ders videoları hazırlayabilir, hazırladığınız videoları video paylaşım siteleri aracılığıyla öğrencilerinizle paylaşabilirsiniz. Böylece Flipped Classroom yöntemini de uygulamış olursunuz.

Explain Everything 1:1 tabletli öğretimde dünyada öğretim sürecinde öğretmenler tarafından sıkça kullanılan bir uygulama haline gelmiştir. Explain Everything ile zengin sunumlar hazırlayabilir, ders içerikleri, öğrenciler ile karşılıklı etkileşim, kaydetme, tekrar tekrar izleme, kendi .xpl formatıyla bulut üzerinde içerik saklama imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Explain Everything Apple tarafından da eğitim kurumlarına direkt tavsiye edilen ve çeşitli ödüllere sahip bir uygulamadır.

Explain Everything uygulamasının araçları:

Import and Insert: Belgeleri (PDF, DOC, PPT, Keynote), resimleri, videolari, ses dosyalarını projenize eklemeye yarar.

Move and Animate: Çizimler, yazılar, videoları bir slayt haline getirmeye yarar.

Record and Play: Ses kaydı yapmaya ve kaydın istediğiniz bir bölümünü kullanmaya yarar.

Draw and Annotate: Yazı yazmaya ve çizim yapmaya yarar.

Zoom and Pan: Dilediğiniz gibi kullanabileceğiniz bir tuval işlevi görür.

Export and Share: Bir bulut işlevi görür.

Explain Everything’in yaratıcısı bir Polonya firması olan Morris Cooke’dir. Eğitim alanındaki mobil uygulamalarıyla dünyada ön plana çıkan Morris Cooke, birçok eğitimci tarafından da takip edilmektedir.