Ashoka Platformu ile Başka Bir Okul Mümkün Derneği tarafından, Sakıp Sabancı Vakfı’nın desteğiyle, Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan Farkyaratan Eğitim Zirvesi, 29 Kasım Pazar günü yapılacak.
SEED Sabancı Müzesi Emirgan’da gerçekleştirilecek olan zirve, saat 14.30’da başlayıp, 17.00’da sona erecek. Çocukların “farkyaratan bireyler” olarak yetiştirilmesini sağlamak için eğitimde gerekli olan reformların masaya yatırılacağı zirve, TED Talk konuşmaları tarzında gerçekleşecek. Farkyaratan Eğitim Zirvesi, tüm eğitimci ve uzmanların katılımına açık olacak.
Yenilikçi Bir Eğitim Topluluğu
Eğitim dünyasının önde gelen isimlerinin katılacağı zirvede, “fark yaratmayı” hedefleyen öğretmenler, kanaat önderleri ve akademisyenler yer alacak. Çocukların teknolojiyle bütünleşen yeni dünyada “farkyaratan” bireyler olarak yetişmesini hedef alan yaklaşımların tartışılacağı zirve sonrasında, yenilikçi bir eğitim topluluğu oluşturularak, fikir alışverişleri sürdürülecek.
Farkyaratan Eğitim Zirvesi Programı
Saat: 15.00-16.30: İlham verici eğitimciler ve sosyal girişimcilerin TED TAlk tarzı konuşmaları ve çocukların sürpriz katılımı
Saat 16.30-17.00: Networking
Farkyaratan Eğitim Zirvesi Konuşmacıları
Bart Weetjens: TED konuşması 500 binden fazla izlenen Bart; karmaşık toplumsal sorunların çözümü için eğitimde yenilikçi adımlar atılması gerektiğini savunuyor.
Burak Ülman: 2009 yılından bu yana Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) girişiminde gönüllü olarak çalışıyor. 2010 yılında dernekleşen BBOM; şu anda 3 aktif, 3 kurulum aşamasında okul, öğretmen destek programları ve yayınlarla yüzbinleri aşan takip kitlesine ulaştı. Burak ve BBOM’un temel iddiası eğitimde çocuklara alan açılması; çocukların karar vermesi.
Dilek Livaneli: Türkiye’den ‘Küresel Öğretmen Ödülü’ne aday gösterilen Dilek; 2015 yılında Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programına seçildi. Küçük bir köy okulunda yenilikçi ve girişimci projelerle çocukları ve ebeveynlere farklı bir eğitim deneyimi yaşatıyor.
Jelmer Evers: ‘Sistemi Tersine Çevir’ adlı kitabın yazarı Jelmer; öğretmenleri eğitim devriminin merkezine koyuyor. Toplumsal çözüm; toplumsal bağ, öğrenme ağları; oyun temelli öğrenme gibi kavramlarla eğitime yeni bir çerçeve sunuyor.
Ross Hall: Ashoka’nın küresel liderler takımının bir üyesi olan Ross; kurumun ‘Fark Yaratan Eğitim’ stratejisinin de uluslararası koordinasyonundan sorumlu. ‘’Daha İyi Bir Dünya’’ isimli programın kurucusu olan Ross; bu programla yarım milyondan fazla Afrikalı çocuğun kendi potansiyellerini gerçekleştirmesine destek oldu.
Aleta Margolis: Kurduğu ‘’İlham Verici Öğretim Merkezi’’nde yaratıcı öğretmen eğitimleri düzenleyerek eğitimin dönüşmesine katkıda bulunuyor. Amacı öğretmenlerin çocuklara ne düşüneceklerini değil; nasıl düşüneceklerini öğretebilmelerine yardımcı olmak.