Çocukların hızlı bir ivmeyle gelişen dünyada bilgi edinme, araştırma yapma ve öğrenme süreçlerinde araştırmacı ve uygulamacı bir alışkanlık kazanmalarını hedefleyen First Lego League(FLL), tüm dünyada 80’den fazla ülke ve 265 binden fazla çocuğun katılım gösterdiği bir organizasyon.
First Lego League Çalışmaları
9-16 yaşlarındaki çocukların; takım çalıştırıcıları ile birlikte, First Lego League tarafından belirlenen bir görev doğrultusunda, kendi belirledikleri alanlarda araştırma yapmalarını kapsayan çalışmalar, dünya genelinde büyük turnuvalara sahne oluyor.
Bilim ve teknoloji alanında çalışmalar yapmayı seven, doğayı koruyan ve çevresindekilere faydalı olan gençler yetiştirmeyi hedefleyen First Lego League, 9-16 yaş arasındaki çocukların takım çalışmasına yatkınlarını da artırıyor. Çocukların; koordineli çalışma, araştırma yapma, merak ettiklerini sorma, farklı bakış açıları yaratma gibi becerilerini geliştirici çalışmalar yapan FLL, 18 yaşından büyük olan bir koç ve 4-10 üye arası takımlar oluşturulmasını sağlıyor.
Çocukların Bilim ve Teknolojiye Yaklaşımları Değişiyor
Herhangi bir okul ya da kuruma bağlı olmadan takım çalışması içerisinde yer alan çocuklar; takım olarak belirlenen bir görev doğrultusunda çalışmalar yapıyor ve daha sonra bu çalışmaları sunum olarak diğer takımlar ya da takım arkadaşları ile paylaşıyor. Bu şekilde, çocukların birçok becerisini geliştiren First Lego League, çocukların üzerinde çalıştıkları projelerde LEGO kullanmalarını sağlayarak, hayal güçlerini de geliştirmeyi hedefliyor.
Her yıl dünya çapında düzenlenen projeler ile yüz binlerce çocuğa ulaşan First Lego League, çocukların toplum ve çevre için yararlı çalışmalar yapabilmelerini ve bilimi toplum yararına kullanmalarını hedefliyor. 1998 yılından bu yana düzenlenen FLL turnuvalarına bilim insanları da büyük ilgi gösteriyor. Çocukların araştırıcı ve yaratıcı özelliklerini ön plana çıkarmayı hedefleyen ve bu doğrultuda projeler gerçekleştiren First Lego League, Türkiye’de Bilim Kahramanları adıyla çalışıyor.