Foça’da “Çocuk ve Yelken” Projesi

Foça Belediyesi, Foça Windsurf  ve Yelken Kulübü ile yaptığı iş birliği kapsamında, çocukları rüzgar sörfü ve yelken sporu ile tanıştıracak.

“Çocuk ve Yelken” Projesi

Çocuk ve Yelken adı verilen projenin ilk etabında, Yeni Bağarası ile Yeniköy’den gelen 11-14 yaş aralığındaki öğrenciler, 15 saat eğitim alacak. 30 Haziran 2015’e kadar eğitimlerini tamamlayan 14 öğrenci, hem yelken sporunun yaygınlaştırılmasında hem de geniş kitleler tarafından tanınmasına rol oynayacak.

Çocuklar Yelken Yarışlarına da Katılacak

Sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilecek olan proje ile yelken sporunun yaygınlaştırılması ve İzmir Foça’da yaşayan maddi yetersizliklere sahip çocukların sosyal be bedensel gelişimlerinin yelken sporu ile desteklenmesi hedefleniyor.

Türkiye Yelken Federasyonu ile Foça Windsurf iş birliği ile gerçekleştirilecek olan projeye katılan çocukların; yerel, ulusal ve uluslar arası yarışmalara katılması da desteklenecek. İhtiyaç duyulan ekipmanlar ve eğitim masrafları nedeniyle, maddi açıdan dezavantajlı olan çocukların yeterince ilgilenemediği yelken sporlarına verilen desteğin, önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi hedefleniyor.