Fransız Kültür Merkezi – Fransızca Çocuk Atölyeleri

Fransız Kültür Merkezi, çocuklar için düzenlediği atölyeler ile çocukların Fransızca eğitimine destek veriyor. Okul destek dersleri, tiyatro ile Fransızca öğrenme, sanat ile Fransızca öğrenme gibi programlar düzenleyen Fransız Kültür Merkezi çocukların etkinlik yaparken, Fransızca öğrenmesini sağlıyor.

Fransız Kültür Merkezi Okula Destek Dersleri

Fransız Kültür Merkezi’nde çocukların ödevlerine yardım edilerek, her öğrencinin özel takibi yapılır. Okula Destek Dersleri kapsamında; derslerin tekrarı, öğrenme ve ezberlemeye yardımcı olan ve öğrencinin okuldaki Fransızca eğitimiyle eş zamanlı giden çalışmalar yer alıyor. Her seviye için verilen okula destek dersleri, Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.
Fransız Kültür Merkezi Özel Dersler

Fransız eğitmenler tarafından verilen özel derslerde, öğrencinin saat ve ritim istekleri doğrultusunda planlama yapılıyor. Özel Yıl boyunca süren ve öğrencinin ihtiyaçlarına göre belirlenen dersler ile, çocuklar Fransızcasını geliştirerek, ihtiyaçları doğrultusunda eğitim alabiliyor.

Fransızcayı Tiyatro ile Öğrenme

Fransızcayı Tiyatro ile Öğrenme programı kapsamında, 8 yaşından itibaren Fransızca bilen ya da bilmeyen çocuklar için eğitim veriliyor. Yapılan tiyatro çalışmaları ile çocukların kelime bilgisinin gelişmesi sağlandığı gibi, çocuğun diksiyonunun da düzelmesi hedefleniyor.

Tiyatro derslerinin ardından, dönem sonunda oyun hazırlanarak, Fransız Kültür Merkezi’nde temsil gerçekleştiriliyor.

Sanat ile Fransızca Öğrenme

Fransız Kültür Merkezi’nde, “Sanat ile Fransızca Öğrenme” eğitimi kapsamında; Türkçe konuşan heykeltıraşlar ve ressamlar ile çocuklara hem Fransızca hem de sanat eğitimi veriliyor. Resim, renkler, formlar ve yüz ile ilgili kelimelerde gelişme sağlandığı gibi, çocukların diksiyonunun da düzelmesi amaçlanıyor. 8 yaş ve üzeri Fransızca bilen ya da bilmeyen çocuklar için uygulanan program kapsamında, yıl sonunda Fransız Kültür Merkezi’nde sergi düzenleniyor.

Şarkı Söyleyerek Fransızca Öğrenme

Şarkı Söyleyerek Fransızca Öğrenme programı kapsamında, çocuklar Fransa’nın kültürel ve müzikal mirasını öğrenecekleri gibi, Fransızca çocuk şarkılarıyla telaffuzlarını ve diksiyonlarını da geliştirebiliyor. Çocukların hayal gücünü ve kelime dağarcığını da geliştirmeyi hedefleyen program 4 yaş ve üzeri Fransızca bilen ya da bilmeyen çocuklar için uygulanıyor.

Fransız Kültür Merkezi’nin İstanbul, Ankara ve İzmir şubelerinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla çocukların hem Fransızca öğrenmesi hem de derslerinde ve sanat alanlarında kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

 

Yorumları Göster (2)