Garanti Çocuk Filmleri Festivali Başladı

Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı iş birliği ile bu yıl 12.si düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, Manisa’da başladı. 

Çocuk Filmleri Ücretsiz Gösterilecek

2015 yılında Manisa ve Uşak’ta gerçekleştirilecek film festivali, Manisa’da 15 Nisan’da sona erecek. Çocuklar ebeveynleri ile birlikte üç gün boyunca çocuk filmlerini ücretsiz olarak izleyecek.

Manisa’da sürpriz bir açılış töreni ile başlayan Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali kapsamında, Şehir Tiyatrosu oyuncularının da eşlik ettiği “Neşeli Oyunlar”, “Yüz Boyama” ve “Hacivat ve Karagöz” gösterisi çocuklarla buluştu.

Çocukların hem eğlenmesini hem de sinema ile ilgilenmesini hedefleyen festivalde, 7-10 yaş arasındaki çocuklardan oluşan Çocuk Jürisi, yılın en iyi filmini de seçti.

Yılın En İyi Filmi Küçük Matruşka

Çocuk Jürisi tarafından yapılan oylamada, Serin İnan ve Tolga Yıldız’ın yönetmen koltuğunu paylaştığı Küçük Matruşka, yılın en iyi filmi seçildi.

15 Nisan 2015 tarihine kadar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda animasyon ve eğlenceli çocuk filmleri gösterimleri ile devam edecek olan Garanti Çocuk Filmleri Festivali, 21-22 Nisan tarihleri arasında Uşak’taki çocuklarla buluşacak.