Hamilelik ve çocuk sahibi olma bütün anneler için heyecan verici olsa da bu süreç çoğu kadının vücudunda istenmeyen değişimleri de beraberinde getirir.
Bu değişimlerin kendilerini en fazla meme, karın, basen ve vajina bölgesinde gösterdiğini vurgulayan Dr. Türker Özyiğit, vücudunun eski formuna diyet ve sporla ulaşamayan annelerin, çare olarak en etkili yöntem olan estetik ameliyata başvurduklarını belirtti.
Deri Çatlakları
Cilt çatlaklarının, özellikle kadınlarda görülmekle birlikte sıklıkla ergenlik döneminde hızlı kilo alıp verme durumlarında veya gebelik döneminden sonra gözlenen bir cilt sorunu olduğunu anlatan Dr. Türker Özyiğit, genetik, hormonal ve mekanik gerilme gibi nedenlerin yanı sıra, kilo alıp verme gibi durumlarda cildin, küçük gerilimlerden bile etkilenip çatlak oluşturabileceğini belirtti.
Kalça, basen, karın, meme ve dekolte bölgelerinde cilt altı yağ dokusu fazla olduğu için, en çok bu bölgelerde çatlak oluşmaktadır.
Emzirme ve gebelik sonrası memede özellikle üst kısımlarda oluşan çatlaklar ameliyatla bile tam olarak düzeltilememektedir. Cerrahi ile düzeltilemeyen diğer bir bölge ise dekolte bölgesindeki çatlaklardır.
Ortalama 1-3 seans arasında yapılan uygulamalar ihtiyaca göre arttırılabilmektedir. Seans aralıklarının 1 ay olduğunu vurgulayan Dr. Türker Özyiğit, karbondioksit lazertek başına istenen yoğunluk ve derinlikte etki yapamazken söz konusu yöntem, uygulandığı alanda teknik özelliklerinden dolayı ciltte daha derin tabakalara inebilmekte ve başarı oranını artmaktadır şeklinde açıklama yaptı.
Söz konusu avantajlarından dolayı bu kombine Fraksiyonel karbondioksit lazer ve radyofrekans cihazı son zamanlarda birinci tercih durumundadır.
Alternatif Tedavi Seçenekleri
Çatlaklar için uygulanabilecek diğer tedavi seçenekleri arasında cerrahi ve lazer ile yağ emme (lazer lipoliz) de yer almaktadır. Hangi tedavi için doğru aday olduğunu bilmek, sonuçtan maksimum fayda görebilmek için çok önemlidir.
Ayrıca bazı hanımlarda doğumlardan sonra karın bölgesinde hiç yağ olmamasına rağmen sadece çatlak oluşabilmekte ve özellikle plaj kıyafetlerinde ciddi sıkıntılar oluşabilmektedir. Yine özellikle kilo alıp verme sonrası veya yapısal olarak kalça ve basen bölgelerinde oluşan çatlaklar tedavisi en iddialı olan durumlardandır.
Nasıl tedavi edilir?
Tedavi yöntemi olarak lazer uygulamaları, çatlakların giderilmesinde önemli oranda başarı sağlamakla birlikte tek başına yeterli olmamaktadır. Karbondioksit Fraksiyonel Lazerin, Radyofrekans enerjisi ile birleştirilmesiyle ortaya çıkan en yeni teknoloji ile cilt çatlakları etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir.