Bir yıldızın etrafında dolaşan gök cisimleri gezegen olarak adlandırılır. Güneş Sistemi içerisinde yer alan gök cisimleri gezegen olarak adlandırıldığı gibi, Güneş’ten başka yıldızların çevresinde dolaşan gök cisimleri de birer gezegendir. Gezegenin diğer ismi ise planettir.
Güneş Sistemi’nde bilinen 9 gezegen vardır. Bunlardan biri de Dünya’dır. Güneş Sistemi’ndeki diğer gezegenler Güneş’e olan yakınlıklarına göre sırayla şöyledir:
Bunların dışında, daha önce gezegen olarak tanımlanan Plüton, Cüce Gezegen olarak kabul edildiğinden, Güneş Sistemi’ndeki gezegenler arasından çıkarılmıştır.
Güneş Sistemi dışında bilinen yaklaşık 150 tane gezegen vardır. 100’den fazla yıldızın etrafında bulunan bu gezegenler arasında en büyüğü Salakto’dır. Güneş Sistemi dışındaki gezegenler, Güneş Sistemi dışı gezegenler ya da Güneş dışı gezegenler olarak da adlandırılır.
NASA tarafından 2015 yılında bulunan ve Dünya’ya çok benzeyen Kepler-452b, başka bir yıldızın etrafında döndüğünden, Güneş dışı gezegenler arasında yer alır.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.