Google Ürünlerini Çocuklar için Yeniliyor

Google internet arama motoru sitesi, Chrome tarayıcı ve video paylaşım servisi You Tube gibi ürünlerinin çocuk-dostu versiyonlarını geliştirme kararı aldı.

Google Mühendislik Başkan Yardımcısı Pavni Diwanji tüm ürünlerin 12 yaş ve altı çocuklar için yeniden modifiye edilmesi ile ilgili projenin liderliğini yürütüyor. Diwaji ‘Google’da bu proje ile ilgili büyük bir motivasyon var çünkü herkes çocuk sahibi ve bu, ürünlerimizin çocuklar için de eğlenceli ve güvenli olması için büyük itici güç sağlıyor’ dedi. ‘Çocukların güvende olmasını istiyoruz, ancak bu proje aslen çocukların sadece teknoloji tüketicisi değil, daha çok yaratıcısı da olmalarına yardım etmek için.’

Çocuk dostu ürünlerin lansman tarihi ile ilgili henüz bilgi verilmemesine karşın, Google ürünlerinin çocuk dostu versiyonları sayesinde ebeveyler çocuklarının online olarak ne kadar zaman geçirdiklerini ve nerelerde girdiklerini takip etme şansı yakalayacaklar.

Örneğin; ‘tren’ kelimesi ile arama yapan bir çocuk, arama sonuçlarında tren bilet siteleri ve tarifeler ile ilgili bilgiler değil, tren ile ilgli çocuk kitapları ve çocuk karakterleri ile ilgili bilgiler bulacak.

Google’ın Mountain View, Kaliforniya’daki merkez ofisinde yer alan Kids Studio (Çocuk Stüdyosu) adlı oda belki de bu projenin gözlem alanı. Bu odada Google’da çalışanların çocukları çeşitli prototip proje ile saatler geçiriyor.

Google’ın bu projesi, çocuklar ile ilgili gerçekleştirilen daha önceki projelerin de devamı niteliğinde. Daha önceki Google projeleri arasında sanal Maker Kampı, çocuklar için Doodle 4 Google yarışması ve Made with Code girişimi bulunuyor.

Kaynak: BBC, USA Today