Dünya’daki atmosfer ısınmasına, uyduların yön kayıpları yaşamalarına ve iletişim aletlerinin bozulmalarına sebep olabilen Güneş patlamaları ve sonuçları olan lekeler gözlemlerle anlatılacak. Bu yıl başlatılan yenilenme projesinin bir parçası olarak müfredata eklenen “güneş lekeleri” dersi, hidrojen gazının dağılımını gösteren H-alfa filitrelerine sahip Solarmax II 60 teleskobuyla gerçekleştirilecek. Uzay Kampı Türkiye Eğitim Geliştirme Şefi Astronom Nurcan Subaşı; “Güneş’in direk gözlemiyle; ne kadar aktif bir yıldız olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Bu yıldan itibaren eğitimlerde kullanmaya başlayacağımız özel teleskopla öğrenciler Güneş’in iç yapısı, evrimi, lekeleri ve yüzey özellikleri hakkında detaylı bilgi alacaklar.” diye konuştu.
Astronomi derslerinin dijital yıldızevi ve yıldız haritalarıyla anlatılıp, gece yıldız ve gündüz de güneş gözlemleriyle pekiştirileceği programlar kasımda başlayacak. Özellikle yurt içinden gelen okullardan astronomi ağırlıklı programlara büyük ilgi bekleniyor.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.