Kültür Sanat

Günışığı Kitaplığı Güz 2012 Kataloğu

Türk ve dünya edebiyatının saygın yapıtlarını titizlikle seçerek yıllardır çocuklar ve gençlerle buluşturan Günışığı Kitaplığı, bütün kitaplarını bir arada tanıttığı Güz 2012 Kataloğu’nu yayımladı. Yaş gruplarına göre tema ve sınıf önerileriyle hazırlanan yeni katalog, okurların, öğretmenlerin, kütüphanecilerin, araştırmacı ve eleştirmenlerin kullanımına sunuluyor.

Türkiye çapında ücretsiz olarak dağıtılan 92 sayfalık katalogta Hacer Kılcıoğlu, Yeşim S. Armutak, Fadime Uslu, İsmet Bertan, Suzan Geridönmez ve Necdet Neydim gibi Türkçe’nin özgün kalemlerinin yeni eserlerinden James Krüss, Zoran Drvenkar, Christine Nöstlinger, Bianca Pitzorno, Sabrina Rondinelli gibi Avrupa edebiyatının önemli isimlerine kadar 15 yeni kitap tanıtılıyor. Çocukların her kitabını sabırsızlıkla bekledikleri Behiç Ak’ın “Gülümseten Öyküler” dizisinin 10. kitabı Geçmişe Tırmanan Merdiven ve Brigitte Labbé’nin ünlü dizisi “Çıtır Çıtır Felsefe”nin 22. kitabı Şiddet ve Şiddetsizlik de katalogda yerini alıyor.

Okuma kültürümüzün ve yayıncılık sektörünün gelişmesi için çalışan Günışığı Kitaplığı, imza attığı kuramsal projeleri de katalogda tanıtıyor. Eğitimcilere yönelik ücretsiz düzenlenen ve eğitimde edebiyatın çağdaş uygulamalarını içeren Eğitimde Edebiyat Seminerleri ile çocuk ve gençlik edebiyatı konferansı Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün yanı sıra öğrencileri yazmaya ve çizmeye davet eden Zeynep Cemali Öykü Yarışması ve Behiç Ak ile Çize Yaza Öyküler projeleri hakkında ayrıntılı bilgi de katalogda bulunuyor.

Bölüm Bölüm Güz 2012 Kataloğu

İlk Kitaplar: Behiç Ak’ın yazıp resimlediği çok sevilen dizi “Gülümseten Öyküler”in
9. kitabı Buzdolabındaki Köpek’in ardından kaleme aldığı, yazma ve yazarlığın keşfini anlatan Geçmişe Tırmanan Merdiven, dizinin 10. ve son kitabı. Avrupa edebiyatının yenilikçi kalemi Zoran Drvenkar, renkli öykü kitabı Yerde Ağır Gökte Hafif ile okuru, tombul bir çocuğun özgürleşme hikâyesine ve duyarlığa davet ediyor. Çok ödüllü usta yazar Christine Nöstlinger’in resimli öykü kitaplarının ikincisi Küçük Korsan Hazine Peşinde, Leo’nun bir başka eğlenceli macerasını anlatıyor.

Çocuk Kitaplar: Ödüllü genç yazarlardan Fadime Uslu, küçük bir kızın yazma tutkusunu öyküleştirdiği Çat Kapı Dayım ile Günışığı Kitaplığı’nda. Sevilen kitapların İzmirli yazarı Hacer Kılcıoğlu’nun son romanı Gevrekçi, İzmir sokaklarında doğan bir dostluğun öyküsü. Epik tarihsel romanlarıyla tanınan belgeselci yazar İsmet Bertan, Hödük, Güdük, Bir de Bıdık, Rap Rap Rap! kitabında sokak hayvanlarının zorlu yaşamına duyarlıkla eğiliyor. Yeşim S. Armutak’ın yeni macera romanı Baykuş Yemini yine gizem dolu. Şiirleriyle dünyayı çocuğun gözünden yorumlayan Necdet Neydim’in ikinci çocuk şiirleri kitabı, İki Gözüm Üzümüm. Hans Christian Andersen Ödüllü öncü yazar Christine Nöstlinger’in çocuk kitabı Saklı Miras, zekice kurgulanmış usta işi bir macera romanı. İtalyan edebiyatının sevilen yazarı Bianca Pitzorno, Ağaçtaki Ev adlı büyülü gerçekçi romanıyla ilk kez Türkçe’de. Brigitté Labbe’nin çok sevilen dizisi “Çıtır Çıtır Felsefe”nin 21. kitabı Aşk ve Dostluk’tan sonra, 22. kitabı Şiddet ve Şiddetsizlik’te günümüzün en önemli, en tartışmalı kavramları ele alınıyor.

Köprü Kitaplar: Editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği ve 2010 Memet Fuat Yayıncılık Ödülü’ne değer görülen “Köprü Kitaplar” koleksiyonu 14. kitapla hızını kesmeden devam ediyor. Çağdaş edebiyatımızın dikkati çeken yazarlarından Leyla Ruhan Okyay, ilk romanı Leylek Havada’da genç bir kızın turist olma düşlerini yazdı.

Genç Kitaplar: Çevirmen, kütüphaneci, yazar Suzan Geridönmez, yaşamın acımasız gerçekleriyle ince bir mizahın harmanlandığı üç gencin hikâyesi Hiç Adil Değil!’i çarpıcı bir dille kaleme aldı. Avrupa edebiyatının büyük ustası James Krüss’ün birçok sinema filmine ve tiyatro eserine konu olan klasikleşen başyapıtı Satılan Gülüş her yaştan okurda iz bırakacak. Güncel temaları romanlarına taşıyan İtalyan yazar Sabrina Rondinelli, İtalya’nın en iyi gençlik romanı ödülüne değer görülen romanı Yürümek Koşmak Uçmak ile ilk kez Türkçe’de.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir