Hafta Hafta Gebelik – 2. Hafta

Vücudunuz normal hareket halinde olduğu için henüz hamile olduğunuzu bilmiyorsunuz. Adet döneminizi normal şekilde geçirdiniz. Hormonlarınız çalışmayı sürdürüyor.

Gebeliğin ikinci haftası yumurtlama döneminin başlangıcına denk gelir. Gebelik düşünüyorsanız, yumurtlama döneminiz hesapladıktan sonra, yumurtlama döneminizden 2-3 gün önce başlayarak ilişkiye girmeniz hamile kalma şansınızı artıracaktır.

Yumurtlama döneminizi, adet döngünüzün kaç gün sürdüğünü belirleyerek hesaplayabilirsiniz. Adet döngüsü son adet tarihinizin ilk gününden itibaren sonraki adet tarihinizin başlangıcına kadar olan süredir. Ortalama olarak 30 günde bir adet gören bir kadının yumurtlama gününü hesaplarken adet döngüsünden 14 çıkarılır.  Yani yumurtlama günü 16. gün olarak bulunur.

Yumurtlama gerçekleştiğini; göğüslerde hassasiyet, karın bölgesi ve kasıklarda ağrı, vaginal akıntıların artması ve vücut sıvısının artması ile anlayabilirsiniz.

Bunların dışında eczaneden alacağınız ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

Gebelik döneminde vücutta birçok değişiklik meydana gelir. Adet gecikmesi, mide bulantısı veya kusma, yiyeceklerden tiksinme ve aşerme, sık sık idrara çıkma, göğüste değişme ve göğüste aşırı hassasiyet, sızlama, pelvik bölgenizde yeni bir duyarlılık veya his, ağızda metalik tat gibi elirtiler gebeliğin belirtileridir.

Gebeliğin en belirgin belirtisi adet kanamasının gecikmesidir. Fakat adet gecikmesi kesin bir belirti değildir.

2. haftada hormonlar hızla çalışmaya başlar. Döllenmiş yumurta gelişmeye devam eder. Östorojen hormonu salgılanmaya başlar ve yumurtanın yerleşeceği tabaka kalınlaşmaya başlar.

Bu haftanın sonunda gelişen yumurta çatlayarak yumurtalıktan atılır, yumurtlama meydana gelir. Yumurtlama günlerinizi sağ ve sol kasıklarınızdaki ağrılardan anlayabilirsiniz.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022