Artık yedi haftalık hamilesiniz ve bebeğinizin gelişimi sürüyor. Bebeğinizi organları yavaş yavaş oluşmaya başlıyor.
Bu hamilelik haftasında, bulantı ve kusma gibi erken hamilelik dönemi belirtileri varlığını sürdürür. Bulantı şiddetliyse, anne adayı biraz kilo kaybetmiş olabilir.
Hamilelikteki bulantılara “sabah hastalığı” da denir ve anne adaylarının yüzde 50 ila 90’a yakınının mideleri bulanır. Bu bulantılar ilk trimester (ilk üç ay) sonrası ortadan kalkar.
Sabah bulantıları hamilelerde ciddi kilo kaybına ve besin yetersizliklerine sebep olabilir. Şiddetli ve inatçı kusmalarda sıvı ve tuz kayıplarının karşılanması gereklidir.
Çok yağlı yiyecekler, fazla sulu yemekler, ağır kokulu baharatlar, lahana, karnabahar ve et, kavrulmuş soğan kokuları bulantı ve kusmayı tetikler.
Hamileliğin erken dönemlerinde bulantılardan en az etkilenmek için beslenmenize dikkat etmelisiniz.
İlk trimester’de anne adaylarının çoğunun en favori yiyecekleri ekşiler ve tuzlulardır.
7. haftada bebeğin elleri ve ayakları oluşumaya başlar. İleriki haftalarda parmakları da oluşacaktır. Kuyruksokumu bölümü ufak bir kuyruk şeklinde durmaktadır. Birkaç hafta içerisinde bu kuyruk görünümünden kurtulacaktır.
Bebeğiniz 7. hafta itibariyle bir böğürtlen büyüklüğünde. Fakat 6. haftaya oranla tam iki kat büyüdü.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.