Halis Kurtça Kültür Merkezi Dünya Tiyatrolar Günü’nü Kutluyor

Halis Kurtça Kültür Merkezi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü ücretsiz sahneleyeceği çocuk oyunları ile kutluyor.

25 Mart Salı
Saat 13.30

Şokola Prenses

Çino ve Çilek Prenses Şokola, abur cuburlarını çok seven ve televizyonda sürekli Şokola oyunu oynayan 2 arkadaştır. Bir gün yine oyun oynarken son bölümü geçerler ve kendilerini Abur Cubur Ülkesi’nde bulurlar. Acaba bu ülke hayallerindeki gibi olacak mıdır?


26 Mart Çarşamba
Saat 13.30

Ağustos Böceği ile Karınca

Oyun, Ağustos böceğinin bir sanatçı, karıncanın ise çalışmaya biraz ara verip dinlenmeye ve sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu komik bir dille anlatıyor.

26 Mart Çarşamba
Saat 20.30

Zarlar ve Pullar

Toplumda ve insan ilişkilerinde görülen komik ve gülünç aksak yanların ortaya konulduğu oyunda klasik 3 birlik kuralına uyulmamıştır. Hayali bir ülkede geçen konuları günlük yaşamdan alır ve kişiler de yine günlük yaşamdan ve sıradan kişilerdir. Günümüzde yaşamımızda karşılaşabileceğimiz mizahi durumları sahneye aktarmıştır.


27 Mart Perşembe
Saat 11.00 ve 13.30

Bir Yol Hikayesi

Kofi, küçük bir köyde yaşamaktadır. Köydeki insanlar köyün dışına çıkmaktan hoşlanmazlar, Kofi de onlardan çok farklı değildir. O da diğer insanlar gibi bencil, rahatına düşkün ve tembeldir. Günün birinde büyükbabasının yazdığı bir mektubu bulur ve bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır.

27 Mart Perşembe
Saat 20.30

Deli

Maddiyata çok önem veren para hırsı ile yaşayan bir kadın, aile servetini paylaşmamak için bilge bir kişi olan ağabeyini akıl hastanesine yatırmıştır. Kızını ise, istemediği zengin bir ailenin oğluyla evlendirecektir; fakat tımarhaneden dayı çıkıp gelir, olaylar ilginç ve gülünç bir şekilde gelişir.


28 Mart Cuma
Saat 13.30

Prenses Kurabiye

Küçük kız, evlerinin bahçesinde oyun oynayıp hiç doymayan tırtıla yemek verir. Çok uzakta yaşayan anneannesinden, torunu için yaptığı prenses kurabiyeler gelir. Bu kurabiyeler dünyanın en güzel en lezzetli kurabiyeleridir.

28 Mart Cuma
Saat 20.30

Hıyarapol

Kendi yazdığı oyunu sahneleyen bir sanatçı, seyircinin oyun hakkında bir ön bilgi edinmek için eline tutuşturulan bir kâğıt parçası üzerine ne yazabilir? Hıyarapol yaşadığımız bu karanlık çağda, acı çekenlerin buluşması için emek verilmiş bir uydurma hikâyedir.