Hamilelik döneminde baş ağrısı migren, gebelik tokemisi, beslenme alışkanlıkları ve uyku düzeni ile yaşam tarzındaki değişiklikler nedeniyle sıklıkla görülmektedir. Hamileliliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayında görülen baş ağrılarının sebebi strese bağlı etkenler de olabilir.
Hamileliğin ilk aylarında meydana gelen hormonal değişimler, kan hacmindeki değişiklik, hormonal ilaçlar, erken doğum tehdidi nedeniyle kullanılan ilaçlar başta olmak üzere, birçok etken baş ağrısına yol açabilir.
Hamilelik döneminden önce, kafein ve tütün kullanan kadınların, hamilelik döneminde bu maddeleri bırakması da, yoksunluk hali nedeniyle baş ağrısına yol açabilmektedir.
Hamilelikte baş ağrısı sorununa yol açan etkenlerin başında şunlar gelmektedir:
Gebelikte sık görülen ve şiddetli bir durum alabilen baş ağrısının etkisini azaltmak ya da baş ağrısından kurtulmak için hamilelerin dikkat etmesi gereken temel noktalar şöyledir:
Hamilelik döneminin başında ve sonunda ortaya çıkan baş ağrısı, hamile kadınların yaşam kalitesini olumsuz etkilediği gibi, daha fazla strese yol açabilir. Baş ağrısı hayat kalitesini düşürdüğü gibi stresi de artırır. Bebeği de olumsuz etkileyen bu durumu ortadan kaldırmak için baş ağrısının sebeplerinin araştırılması ve bu konuda doktorla birlikte hareket edilmesi önemlidir.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.