Hamilelik Sonrası Beslenme İçin 8 İpucu

Hamilelik sonrası minicik bir bebekle eve dönmenin yaşattığı mutluluk hiçbir şeyler gölgelenemezse de kilolar canı sıkıcı olabilmektedir.

Kendinizi çok zorlamadan ve bebeğinizin sağlığına öncelik vererek kilolarınızdan birkaç detaya dikkat ederek kurtulabilirsiniz. Burada önemli olan; kilolardan aldığınız hızla kurtulamayacağınızı bilmenizdir. İstikrarlı olmalı ve beslenmenize dikkat etmelisiniz.

Hamilelik sonrasında kilo vermenin 8 kolay yolu:

1. Kapalı ambalajlı gıdalara dikkat edin: Hamilelik sürecinde edindiğiniz alışkanlığınızı sürdürün. Ambalajlı gıdaları alırken içeriğini muhakkak okuyun. Mümkün olduğunca işlenmiş gıdalardansa taze ürünleri tercih edin.

2. Atıştırın: İşe dönmeniz gerekiyorsa ya da her öğün için yemek yapmaya vakit ayıramıyorsanız, ara öğünleri atlamamaya dikkat edin. Bir elma, bir iki badem, biraz muz hepsi bu kadar. Bunları yemek için her zaman vaktiniz olacaktır.

3. Sağlıklı yağlar tüketin: Yemekleri ya da salataları yağsız tüketmek zorunda değilsiniz. Zeytin yağı oldukça sağlıklıdır. Kullandığınız miktara dikkat etmeniz yeterli.

4. Süt ürünleri tüketin: Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri kalsiyum içeriğiyle sizi besleyecektir.

5. Sebzeleri ihmal etmeyin: Sebze yemeklerini akşam saatlerine bırakmak zorunda değilsiniz. Gün içinde de sebze yiyebilirsiniz.

6. Porsiyonlarınızı küçültün: Kullandığınız tabakları değiştirebilirsiniz. Böylece tamamını doldursanız bile daha az yemiş olacaksınız. Gözün doyması da önemlidir.

7. Su için: Hamilelik döneminde içtiğiniz kadar olmasa da su tüketimine dikkat edin. Su ve su içeren besinlere yönelin.

8. Üşenmeyin: Sebzelerle uğraşmaya üşeniyorsanız, birkaç günlük sebzenizi önceden hazırlayıp buzdolabına koyun. Böylece bahaneniz olmayacaktır.

Çok sevdiğiniz fazla kalorili yiyeceklerin porsiyonunu azaltın ya da hiç yememeye çalışın. Onların yerine başka yiyeceklere yönelin. İsteğinizin geçmesi için bir süre ekleyin.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022