Bebek

Hamilelikte Beslenme Düzenin Bebeğin Zekasına Etkisi

Hamilelerin düzenli ve sağlıklı beslenmeleri; vitamin, protein, omega 3 ve B vitamini bakımından zengin olan gıdalar tüketmeleri bebeğin zeka düzeyini olumlu etkiliyor.

Hamileler Beslenme ve Uyku Düzenine Dikkat Etmeli

Gebelik döneminde sağlıklı beslenmenin yanı sıra, düzenli olarak egzersiz yapmak da büyük önem taşıyor. Çocukların beyin hücrelerinin anne karnındayken oluşmaya başlıyor. Bu doğrultuda hamilelik dönemindeki beslenmeye ve uyku düzenine dikkat edilmesi gerekiyor.

Ebeveynlerin Hamileliğe Hazır Olması Önem Taşıyor

Bebeğin zeka gelişiminde, planlı hamilelik de önemli bir yere sahip. Hamilelikte doğru ve yeterli beslenme bebek bas olcusu

Bebekle İletişim Kurmak Gerekiyor

Zeka düzeyi, beyindeki nöronların bağlantısı ile ilgili olduğundan, bebeklerin erken dönemde zengin uyaranlarla karşılaşması önem taşıyor. Bebekle göz teması kurulması, konuşulması ve oynanması ile bebeğe müzik dinletilmesi ya da farklı mekanları görmesinin sağlanması, bebeğin zekası üzerinde olumlu etki sağlıyor.

Anne Sütünün Önemi

Bebeklik döneminde, bebeğin gelişimi açısından olduğu gibi, zeka gelişimi açısından da anne sütü büyük önem taşıyor. Anne sütü ile beslenen bebeklerde, zihinsel gelişim daha hızlı gerçekleşebiliyor. Bu nedenle, annenin bebeği emzirebilmek için kendi sağlığına dikkat etmesi ve sütü olduğu sürece bebeği emzirmesi gerekiyor.

Zeka 5 Yaşına Kadar Büyük Oranda Şekilleniyor

Hamileliğin yanı sıra, çocuğun zihinsel gelişimi için doğduktan sonra da beslenmeye dikkat edilmesinin şart. Çocukların zeka gelişiminin 5 yaşına kadar yüzde 80 oranında şekillendiğini ve bu döneme kadar çocukların iyi eğitilmesi gerekiyor.

Çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri açısından beslenme büyük önem taşıdığı gibi, ebeveynlerin çocukları sportif faaliyetlere yönlendirmesi ve zihinsel gelişimi artıracak etkinliklerde bulunulması önem taşıyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir