Hamilelikte Cilt Bakımı

Hamilelik döneminde ciltte, kadında kadına değişiklik gösterebilen çeşitli değişiklikler yaşanmaktadır. Hamilelik döneminde düzenli bir cilt bakım rutinine sahip olmak önemlidir.

Öncelikle cildinizi doğru tanımanız gerekir. Buna göre cilt bakımınızla ilgilenmeniz değişikliklerin büyük ölçüde önüne geçmenizi sağlayacaktır. Elbette bu süreçte sağlığınız için doktorunuza danışmanız gerekir.

Ciltte parlaklık

Hamile kadınların yüzünün parladığına tanık olmuşsunuzdur. Halk arasında hamile güzelliği olarak da adlandırılan bu durum, hamilelik sırasında cildin daha fazla nem tutmasıyla ilgilidir.  Bu dönemde bolca sıvı almayı sürdürmelisiniz.

Çatlaklar

Çatlaklar hamilelik döneminde çoğu kadıda görülmektedir. Bebeğin gelişimine bağlı olarak, anne adayın kilo almaya başlamasıyla birlikte, vücutta da kırmızı, kahverengi, mor çizgiler oluşmaya başlar. Çatlaklar için E vitamini içeren kremler ya da yağlar kullanmak önerilmektedir.

Pişik sorunu

Hamilelikte bölgesel kilo alımına bağlı olarak vücudun çeşitli yerlerinde pişik oluşabilmektedir. Genellikle uyluklar ve göğüs altları pişik oluşan yerlerdir. Bu süreçte bedene tam oturan giysiler giymekten kaçınmak gerekir ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir. Talk pudrası da yayarlı olacaktır.

Kızarıklık

Hamilelik döneminde geçici olarak kızarıklık sorunu yaşanabilir. Bu dönemdi pamuklu giysiler kullanmalıdır. Yanı sıra nemlendirici kullanılabilir. Birkaç günden uzun süren belirtilerde doktora başvurmak gerekir.

Sivilceler

Yükselen hormon değerleri sebebiyle, hamilelikte yağ oranı artmaktadır. Bu da gözeneklerin kapanıp akne oluşuma sebep olur. Böyle durumlarda yağsız temizleyici kullanmak gerekir. Bazıları tehlikeli olabileceğinden, hangi temizleyiciyi kullanmanız gerektiği hakkında doktorunuza danışabilirsiniz.

Hamilelik boyunca cildin nemli tutulması gerekir. Bu belirtilerin hepsi olağandır ve bir süre sonra geçmesi beklenir. Geçmemesi durumunda doktora başvurulmalıdır.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022