Hamilelik

Hamilelikte Diş Tedavisi

Hamilelikte diş tedavisi, bebek sağlığını olumsuz etkileyebilecek diş ve diş eti sorunlarına karşı önem taşıyor. Gebelikte diş tedavileri bazı durumlarda risk taşıdığından doktor tavsiyesi olmadan tedavinin yapılmaması gerekiyor. 

Hamilelikte Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kan dolaşımı ve değişen hormon değerleri diş etlerini etkileyebildiği gibi, diş etinde çekilmeler ve kendiliğinden oluşan kanamalar meydana gelebiliyor. Diş çürüklerinin görülme oranı da hamilelik sürecinde artığı gibi, dolgu tedavisi yaptırmadan önce hamileliği takip eden doktorla görüşmek gerekiyor.

Yapılan araştırmalara göre, hamilelik döneminde yapılan kanal tedavisi ya da dolgu uygulamalarının anne ya da bebek sağlığına herhangi bir zararı olmadığı görülse de, hamilelik döneminde yapılacak diş tedavilerinde dikkatli olmak gerekiyor.

hamilelikte diş tedavisi

Hamilelik Döneminde Doldu ve Kanal Tedavisi

Hamileliğin ilk üç aylık döneminde sık görülen mide bulantısı ve kusma nedeniyle ağızda biriken bakteri ve mikroplar artığından, diş ve diş etleri zarar görebiliyor. Bu süreçte, diş çürüklerine uygun bir ortam hazırlandığı gibi, diş tedavisinde kullanılan anestezi ya da antibiyotik uygulamalar bebek ve anne sağlığına zarar verebiliyor. Bu nedenle, anestezi ya da antibiyotik uygulamalar için hamilelerin doktorlarından izin almaları gerekiyor. Doktorun herhangi bir sakınca görmemesi durumunda; diş çekimi, dolgu ya da kanal tedavisi uygulanabiliyor.

Bebek sağlığına zarar verebilen diş çürüklerinin önüne geçmek için beslenme düzenini dikkat etmek, diş fırçalamayı aksatmamak ve diş ipi kullanmak gerekiyor. Dolgu ve kanal tedavisi, hamileler için doğrudan bir sakınca oluşturmadığı gibi, bu dönemde doktordan izin aldıktan sonra tedavinin uygulanması gerekiyor.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir