Hamilelikte Göz Sağlığı

Hamilelik sürecinde değişen yaşam tarzı ve hormonal değişiklikler, göz sağlığının etkilenmesine de yol açabiliyor. Gebelik boyunca sağlık kontrollerinin daha sık yapılması önemli olduğu gibi, göz sağlığına da dikkat etmek gerekiyor.

Hamilelikte, göz sağlığında yaşanan sorunlar baş dönmesi ve mide bulantısına da yol açabiliyor. Görme ile ilgili sorunu olan hamilelerde, göz sağlığı gebelik döneminde bozulabildiği gibi, düzenli olarak kontrollerin yapılması, hem genel sağlığı hem de göz sağlığını olumlu etkiliyor.

Hamilelikte Sık Görülen Göz Problemleri

  1. Göz Kuruluğu

Göz kuruluğu, gebelik sürecinde sık görülen göz problemleri arasında yer alıyor. Göz kuruluğu; ışık hassasiyetinin oluşmasına yol atığı gibi, batma ve yanma hissine de neden oluyor. Bunun yanı sıra, göz kuruluğu baş ağrısının ortaya çıkmasına da yol açabiliyor.

  1. Gözlük Derecelerinin Değişmesi

Hamilelik sürecinde, kornea kalınlığının artması, gözlük numaralarının değişmesine yol açabilir. Bu değişiklik, doğum sürecinden sonra düzelebildiği gibi, kalıcı da olabilir.

  1. Görme Alanının Daralması

Hamilelik döneminde, göz içi sıvısının dışa akım hızı artabildiğinden, göz içi basınç düşebilir. Göz içi basıncın değişmesi, hamilelikte görme alanının daralmasına yol açabilir. Ancak bu durum, doğumdan kısa bir sonra normale döner.

  1. Bulanık Görüş

Gebelikte, hormonal değişimler gözyaşı üretiminin azalmasına ve gözde kuruluğa yol açabilir. Göz kuruluğu ve gözün tahriş olması ise bulanık görüşe sebebiyet verebilir. Doğumdan sonra da devam edebilen bu durum için düzenli olarak doktor kontrolünden geçmek önemlidir.

Hamilelikte, görme ile ilgili problemlerin yaşanması doğal olduğu gibi, göz hastalıklarının birçoğu doğum sonrasında görülmez. Ancak hamilelik döneminde doğru tedavi önem taşır. Bu nedenle, göz hastalıkları olan ya da hamilelik sonrasında görme ile ilgili problemlerin yaşanması durumunda doktor kontrolünden geçilmesi oldukça önemlidir.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022