Hamilelikte Uçak Yolculuğu

Hamilelikte uçak yolculuğu, gebeliğin 28 haftasına kadar sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebildiği gibi, büyük yolcu uçakları basınç ayarlı olduğundan hamilelik için bir sakınca teşkil etmiyor. Ancak özel hava yollarının küçük uçakları, hamilelik döneminde sakıncalı olabiliyor.

Hava yolu şirketleri, hamileliğin 36. haftasını doldurmuş yolcuları kabul etmediği gibi, hamileliğin 28. haftasından sonra uçakla seyahat edebilmek için ise doktor izni gereklidir. Uçakla yolculuk hamileler için olası doğum riski taşımadığı sürece güvenlidir. Ancak uçakta rahat bir şekilde seyahat edebilmek ve sağlık koşullarını tehdit etmemek için dikkat edilmesi gereken bazı kıstaslar vardır.

Gebelikte Uçakla Yolculuk Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Aynı pozisyonda uzun süre hareketsiz kalmak, ayak bileklerinde şişmeye neden olabilir. Bu nedenle belirli aralıklarla hareket etmeye çalışın ve 1 saatten uzun süren yolculuklarda, saatte bir ayağa kalkarak, kısa süre uçak içinde dolaşın.
  2. Damarlarınız ya da bilekleriniz sık sık şişiyorsa, uçakta hareketliliğe dikkat etmeniz gerekir.
  3. Başta yaz ayları olmak üzere, uçak yolculuklarında sıvı tüketimine önem vermek hamileler açısından gereklidir. Bu nedenle susamasanız dahi, su içmeye özen göstermelisiniz.
  4. Hamileliğin 7.ayından sonra, vücutta ödem oluşmasını engellemek ve rahat bir uçak yolculuğu yapabilmek için seyahat sırasında varis çorabı giyebilirsiniz.

Gebelik için herhangi bir tehlike oluşturmayan hamilelik döneminde, uçak fobisi ya da uçak seyahatlerinde çok fazla stres yaşanması da hem anneye hem de bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle, uçak seyahatlerinde kaygı yaşayan hamilelerin de hava yollarını zorunlu olmadıkça tercih etmemesi önemlidir.

Paylaş

Son Yazılar

Çocuk Dostu Şehir Nasıl Olmalı?

Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…

20 Şubat 2023

Çocukların Sağlıklı Beslenmesi için Neler Yapılmalı?

Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…

17 Şubat 2023

Bebekler Ne Zaman Balık Yiyebilir?

Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…

14 Şubat 2023

Çocuklarda Stresi Azaltan Egzersizler

Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…

24 Ocak 2023

Okul Çocukları için Beslenme Önerileri

Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.

11 Ocak 2023

Çocuklar için Yılbaşı Partisi Hazırlama

Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.

2 Aralık 2022