Alanlarında Türkiye’nin en güvenilir iki kurumu olan Aksigorta Ve Akut beş yıl sürecek “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldi.
Aksigorta’nın, risk konusunda farkındalık yaratmak ve sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT’la yaptığı işbirliği çerçevesinde, özel olarak tasarlanan “Afet Eğitim Tırı” ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu “G-Force Deprem Tırı”ndan oluşturulan bu konvoy ile beş yılda 50 il ve 250 ilçede beş milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.
“Hayata Devam Türkiye” projesi ile çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği konusunda bilgi aktarılıyor.
Proje için özel olarak geliştirilen G-Force deprem simülatörü ile halka deprem gerçeğini deneyimletiliyor; afet eğitim tırındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletiliyor. Sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak seminerler, söyleşiler düzenleniyor, okullar ziyaret edilerek çocuklara özel seminerler veriliyor. Tur boyunca her akşam vatandaşların da katılımıyla interaktif tiyatro oyunu sahnelenerek sigorta ve afet bilincinin arttırılması hedefleniyor. Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergilediği tiyatro gösterisi ile afet ve sigorta konusu, halkın da katılabileceği eğlenceli bir şekilde işleniyor.
İlk etabı 25 Mayıs günü başlayan ve 23 Temmuz günü sona eren “Hayata Devam Türkiye” projesinin birinci etabında; İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara’yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka ulaşıldı.
Hayata Devam Türkiye projesinin 2011 yılında gerçekleştirilecek ikinci etabında da “Afet Eğitim Konvoyu”, iki ay süresince, belirlenecek olan 10 yeni il ve 50 ilçeye giderek, doğal afetlere karşı eğitim verecek ve sigorta bilincini artırma çalışmaları yapacak.
G Force, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimletiyor
AKUT ve deprem araştırmaları konusunda Türkiye’nin önde gelen bilim insanları tarafından tasarlanan 3 boyutlu ”G Force Deprem Simülatörü” aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana, yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek, bu hareketleri değişken şiddetlerde uyguluyor. 1999 yılı Marmara depremindeki aynı sismik veriler işlenerek hazırlanan simülatör, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimletebiliyor.