Hayata Renk Ver Derneği’nden Sosyal Destek Programı

Hayata Renk Ver Derneği 2013 Haziran ayından beri İstanbul Üniversitesi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde yatılı tedavi gören çocuklarla sürdürdüğü Sosyal Destek Programlarını; Mart ayından itibaren Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nde de sürdürecek.

Hasta çocuklara ihtiyaç duydukları psiko-sosyal desteği sağlamak ve toplumu bu konuda daha duyarlı hala getirebilmek amacıyla bir grup gönüllünün Mart 2013’te kurduğu Hayata Renk Ver Derneği, hızla artan çocukluk çağı kanser vakaları ve diğer hastalıkları hakkında kamuoyunu bilinçlendirerek, hasta çocuk haklarına dikkat çekmek; ortak çözüm yolları üreterek olası tehlikelere önleyici tedbirler almak, çocukların iyileşme süreçlerine destekte bulunmak ve kolaylaştırıcı etki yaratmak misyonu ile uzun süreli tedavi gören çocukların hayatına renk vermeyi amaçlıyor.
Bu amaçla; 2013 Mayıs ayından beri İstanbul Üniversitesi İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde Sosyal Destek Projesi (SOSDES) kapsamında her hafta Pazar günü, konusunda uzman kişilerden oluşan gönüllülerle çocuklara psiko-sosyal destek olmak, çocukların sosyal entegrasyonlarını kolaylaştırmak ve yüksek motivasyon sağlamak için sanat, ritim perküsyon, masal anlatımı ve proje etkinliklerinden oluşan zengin bir program gerçekleştiriliyor. Bu güne kadar bu programa 457 hasta çocuğun katılımı sağlandı.

Sosyal Destek Programının İstanbul Üniversitesi İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nden sonraki 2. ayağı olan Dr. Siyami Ersek Hastanesi’nde; 16 Mart’tan itibaren Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinin gönüllü ve aktif desteği ile, çocuk servisinde yatan çocuklar SOSDES programını dahil olabilecekler. Hemen akabinde, 23 Mart Pazar günü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de SOSDES Programına dahil olacak. Atölye’nin kurucusu Birgen Uşaklı’nın eğitimiyle başlayacak olan bu program, Masal Anlatıcıları, Çocuklar İçin Nefes Terapisi ve Sanat Etkinlikleriyle devam edecek.

Dernek, SOSDES programını, oluşturulacak gönüllü ekiplerle tüm Türkiye genelindeki hastanelerin çocuk servislerine taşımayı, bu sayede daha çok çocuğa destek olmayı hedefliyor.