Helen O’Grady Drama Akademisi, 26 Ekim’de İstanbul’da da eğitimlere başlıyor

Sanal dünya çocuklarının, seslerini kullanmaya ihtiyacı var!
Hızlı teknoloji dünyasında, pek çok çocuk anne ve babasından daha fazla bilgisayar ve akıllı telefon kullanıyor. Bu nedenle, çocuklar iletişim kurmayı e-posta, Facebook ya da Twitter iletisi olarak görüyor. Saha çalışmaları, sadece sanal dünyada iletişim kurmaya odaklanan çocukların, gerçek dünyada konuşma becerilerini geliştirme fırsatı bulamadığını gösteriyor. Kendilerini sözel ve bedensel olarak etkili şekilde ifade edemeyen her çocuk, özsaygı ve özgüven sorunları da yaşıyor.

Yaşları 6 ila 13 arasında değişen çocukların hem sosyalleşebilmesi hem de özgüven, özsaygı, motivasyon kazanması için, drama eğitimleri önemli bir rol oynuyor. Dramanın çocukların gelişimi üzerindeki gücü, Türkiye’de henüz fark ediliyor ve bu konudaki girişimler her geçen gün artıyor.

Çekingen çocuklar, farkına varmadan gelişiyor

Bu girişimlerden biri de, iki çocuk annesi Serçin Baştürk Duran’ın kuruculuğunu üstlendiği Helen O’Grady Drama Akademisi İstanbul. 26 Ekim’de İstanbul’un birden fazla semtinde eğitimlere başlayacaklarını anlatan Duran, Helen O’Grady’nin dünyada 26 ülkede 50 binden fazla çocuğu drama ile buluşturduğunu söylüyor. Drama sayesinde çocukların değişimini gözlemlemenin heyecanını yaşadığını dile getiren Duran, “Helen O’Grady Drama Akademisi’nin İngiltere’deki uzman eğitim biriminin sürekli güncellediği İngilizce müfredatı uyguluyoruz. Eğlenceyi ön planda tutarak uygulanan dersler sayesinde, çocuklar farkına bile varmadan birçok yönden gelişiyor” diye ekliyor.

Duran, bu uluslararası gelişimsel drama programından en fazla faydayı görenlerin ise, çekingen ve kendini ifade etmekte zorlanan çocuklar olduğunu aktarıyor. Duran’a göre, bir yıl boyunca derslere katılan bu gibi çocuklarda olağanüstü gelişmeler olabiliyor.

Akıcı konuşma yetisi gelişiyor

Duran, “Drama, çocukların kendilerini ifade etme ve akıcı konuşma yetilerini geliştiriyor. Drama ile çocuklar soru sorma, cevap verebilme, fikir ve düşüncelerini açıkça paylaşabilme gibi konularda özgüven kazanıyor” diyor.

Sanal dünyaya hapsolan çocukların hayata atıldıklarında ihtiyaç duyacakları, sesi iyi kullanma, kendini anlaşılır cümlelerle ifade edebilme gibi temel becerilerden mahrum kalmaması gerektiğini vurgulayan Serçin Baştürk Duran, ailelerin bu konuya hassasiyet göstermelerini tavsiye ediyor. Eğitimler, 6-13 yaş grubuna yönelik ve eğitim ve öğretim dönemi boyunca haftada 1 saat olarak gerçekleşiyor.

Eğitim Tarihleri ve Yerleri:

Eğitim Tarihi: 26.Ekim. 2013

Cihangir Spor Merkezi, 1. Stüdyo, Cumartesi: 10:00
Tarabya İstek Kemal Atatürk Kampüsü Spor Salonu, Cumartesi: 13:15
Etiler Dans Akademik Bale Stüdyosu, Cumartesi: 16:00

Ayrıntılı Bilgi için:
helenogradyistanbul.com

(0212) 332 10 02