Hisar Okulları’ndan Cimri

Hisar Okulları lise öğrencileri daha önce okullarında sahneledikleri Molière’in ünlü Cimri oyununu bu kez Kültür Keşfi adını verdikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şişli Haldun Dormen sahnesinde oynadılar. Feriköy Mahmut Şevket Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri için hazırlanan oyunu, çeşitli okullardan öğrenciler de izledi. Hisar Okulları öğrencilerinin Kültür Keşfi projesi yeni etkinliklerle önümüzdeki dönemde devam edecek.

3 Haziran 2009, İstanbul; Hisar Okulları lise öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü (BUSOS) ile oluşturdukları Kültür Keşfi projesi kapsamında Molière’in ünlü Cimri oyununu başarı ile tekrar sahneledi. Hisar Okulları’nın ardından Şişli Haldun Dormen sahnesinde özellikle Feriköy Mahmut Şevket Paşa İlköğretim okulu öğrencileri için gerçekleştirilen etkinliğe, çeşitli okullardan öğrenciler de katıldı. Oyunda çok başarılı bir performans sergileyen Hisar Okulları öğrencileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Hisar Okulları’nın disiplinlerarası çalışmasını ifade eden bu etkinliğe okul dışından gerçekleşen katkılarla sergilenen oyun öğrenciler için unutulmaz bir yaşam deneyimi oluşturdu.

Kültür Keşfi, Hisar Okulları lise öğrencilerinin Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Hizmetler Kulübü (BUSOS) üyeleri ile yürüttükleri uzun soluklu bir projenin parçası. Yedi hafta boyunca, Boğaziçi Üniversitesine giderek, sürdürülebilir ve etkin sosyal sorumluluk projesi oluşturma konulu eğitim alan Hisar Okulları lise öğrencileri, daha sonra üniversiteli arkadaşlarını okullarına davet edip toplantılar yaptılar ve proje oluşturdular. Öğrenciler BUSOS üyeleri ile ayrıca Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın yürüttüğü, “Küçük Adımlar Büyük Yarınlar” projesi çerçevesinde çalışma yürüten bir grup oluşturdular.

Hisar Okulları lise öğrencileri Kültür Keşfi projesi ile imkanı olmayan gençlere kültürel ve sosyal etkinlikler aracılığıyla küçük yaşlarda yaşadığı yeri tanıma ve sosyalleşme eğilimi kazandırmayı amaçlıyor. Öğrenciler proje kapsamında çalışmalarını önümüzdeki dönemde müze ziyaretleri ile sürdürecekler.