İç Anadolu Bölgesi, Anadolu’nun ortasında, geniş ova ve platolara sahip bir bölgedir. Coğrafi özelliklerinden dolayı, tarım alanlarının en geniş olduğu bölgedir. İç Anadolu’da özellikle tahıl üretimi ön plandadır. Bölgedeki en verimli ova olan Konya Ovası Türkiye’nin tahıl ambarı olarak kabul edilir. Bu bölgede yetiştirilen tahıl ürünleri; ekim ve yetiştirme zamanında yağış, hasat zamanında ise sıcaklık ve kuraklık gerektiren arpa, buğday, yulaf ve mercimek gibi ürünlerdir.
Türkiye’deki buğday üretiminin %32’si, arpa üretiminin %49’u, patates üretiminin %64’ü ve şeker pancarı üretiminin %53’ü İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilir.
Bölgede küçükbaş hayvancılık da gelişmiştir. Türkiye’deki tiftik üretiminin %66’sı İç Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilmektedir. Özellikle tiftik keçisi yetiştirme, bölgedeki dokumacılık faaliyetlerinin de gelişmesine sebep olmuştur. Bu bölgede ağırlıklı olarak, ham maddesi tarım ürünleri olan sanayi dalları gelişmiştir.
Ülkemizde mobilyacılığın en ileride olduğu illerden biri de Ankara’dır. Ülkemizde çıkarılan petrolün işlendiği rafinerilerden biri olan Orta Anadolu Rafinerisi Kırıkkale’dedir. Sanayi, ticaret, turizm gibi birçok ekonomik faaliyet İç Anadolu Bölgesi’nin ekonomisinde önemli rol oynar.
İç Anadolu Bölgesi karasal iklim yani bozkırın hüküm sürdüğü bölgelerimizden biridir.