IKEA Uluslararası Yumuşak Oyun Çizim Yarışması Sonuçlandı

IKEA tarafından düzenlenen ve dünya genelini kapsayan Uluslararası Yumuşak Oyuncak Çizim Yarışması sonuçları açıklandı. 52 binin üzerinde çocuğun başvurduğu yarışmada, dereceye giren 10 çocuğun çizimi tüm dünyada satışa sunulmak üzere üretilecek. 

Türkiye’den dereceye giren beş yaşındaki Irmak Gürler’in çizdiği “aslan”ın yanı sıra, yarışmada Tayland, Endonezya, İspanya, Hong Kong, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Finlandiya, Kanada ve Fransa’dan çocuklar dereceye girdi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Yumuşak Oyuncak Çizim Yarışması kapsamında dereceye giren çocukların oyuncakları, 1 Ekim 2016’dan itibaren, 384 IKEA Mağazasında satışa sunulacak. Neşeli bir güneş, kırmızı sevimli bir canavar, sarı kuş ve pembe bir at gibi yaratıcı tasarımların bulunacağı özel seride; Irmak’ın en çok görmeyi hayal ettiği ”aslan” da yer alacak. Sevimli aslanı bir oyuncağa dönüşeceği için çok mutlu olduğunu belirten Irmak, ”Herkes benim oyuncak aslanımı satın alsın ve başka çocuklar da mutlu olsun.” diyor.

20 Kasım – 24 Aralık 2016 tarihleri arasında, ödüllü ürünlerin de aralarında olduğu her yumuşak oyuncak satışı karşılığında, UNICEF ve Save the Children Vakfı’na aktarılacak 1 Euro, tüm dünyada ihtiyacı olan çocukların eğitimi için kullanılacak.