Sadece insanlar değil, kedi, köpek, at, kurt gibi diğer memeli hayvanlar da iki kez diş çıkarırlar. Süt dişi denilen ilk dişlerin şekilleri kalıcı dişlere benzer. Süt dişlerin yapısı, daha küçük, yuvarlak ve beyazdır. Kökleri daha kısa ve kıvrıktır. Süt dişi denilmesinin nedeni renklerinin süt beyazı olmasıdır.
Bebekler doğduktan bir süre sonra dişlere ihtiyaç duyarlar. Bir bebeğin çene yapısı ve boyutu, 18 yaşına gelinceye kadar olan süreçte büyür. Kökü olmayan süt dişleri bir süre sonra, çene kemikleri içinde görev yapamaz hale gelirler. Bu nedenle ilk dişlerimiz dökülür, yerine ikinci dişlerimiz çıkar.
Çocuk dostu şehir nedir? Çocuk dostu bir şehir nasıl olmalı? Çocuk dosu şehirler için çocukların…
Çocukların sağlıklı beslenmesini sağlamak; obezite riskini azaltıyor, çocuğun daha sağlıklı bir vücuda sahip olmasını sağlıyor…
Ek besinlere geçen bebeklere haftada bir defa balık verilebileceği gibi, bebeğin fizyolojik durumu ve alerjisi…
Çocuklarda stresi azaltan egzersizler neledir? Çocuklar hangi sebeplerle stres yaşamaktadır? Stres nasıl önlenebilir? Her Altı…
Okul çağındaki çocukların beslenme düzenleri çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşıyor.
Çocukların yeni yıla daha mutlu girmesini sağlayabilmek için, arkadaşlarıyla birlikte eğlenebileceği bir parti hazırlayabilirsiniz.