Çocuklar için renkli, eğlendirici ve eğitici atölye çalışmaları düzenleyen Türkiye İş Bankası Müzesi, okulların tatil olduğu yaz aylarında çoğunluğu ücretsiz olmak üzere çocuklara yönelik farklı etkinlikler düzenliyor.
5 – 12 yaş grubu çocuklara hitap eden ücretsiz atölye çalışmalarına muze@isbank.com.tr adresinden ve 0212 511 18 04 numaralı telefondan rezervasyon yapmak yeterli oluyor.
İş Bankası Müzesi, Sirkeci'de Bankalar Caddesi'nde yer alıyor.
“Sandviç Resim”, “Gizli Saklı”, “Sakar Cadı Vini’nin Müze Maceraları”, “Tasarruf Adam”, “Müze Hatıram”, “Meclisini Kur Atölyesi”, “Bilim Gösterisi”, “Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi” ve “Bütçe Tutum Tasarruf” başlıklı atölye çalışmaları, çocukların gelişimine destek olmayı hedefliyor.
Türkiye İş Bankası Müzesi Çocuk Atölyeleri
İş Bankası Müzesi’nde çocukları bekleyen eğlenceli atölye çalışmaları şunlardan oluşuyor;
Sandviç Resim (8– 12 yaş): Sadece paranın tasarrufu mu olur? Müze gezisinde enerji ve tüketimde tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılıyor. Atölyede çocuklar, çeşitli malzemelerle camdan sandviç resim yapıyor. Atölye 120 dakika sürüyor.
3 Ağustos Cumartesi, 11.00
Gizli Saklı (10 – 12 yaş): Kendinize ait değerli eşyalarınızı nerede saklardınız? “Değerli olanı saklamak” fikrinden yola çıkıp, bankaların kasa dairelerine uzanan bu hikâyede çocuklar, Müze’de gizli hazineleri keşfediyor; sayı avı oynuyor; ilişkilendirme oyunuyla Müze’de keşfettiği nesneleri pekiştiriyor… Sonunda herkes ”değerli olanını saklamak” için origamiden mini kasalar yapıyor. Atölye 120 dakika sürüyor.
3 Ağustos Cumartesi, 14.00
Sakar Cadı Vini’nin Müze Maceraları (5-8 yaş): Tiyatro sanatçısı Sevil Akı Saner, Kültür Yayınları tarafından yayınlanan Sakar Cadı Vini’nin komik maceralarını etkileşimli bir tiyatro gösterisiyle çocuklara okuyor. Atölye de Saner ve çocuklar, kitabın sayfalarını birlikte şarkı söyleyip dans ederek çeviriyor. Hikâyenin canlandırılmasında kullanılan ses efektleri ve dekor, çocukların öykünün içine girmesini kolaylaştırıyor. Atölye 45 dakika sürüyor.
4 Ağustos Pazar, 13.00
Tasarruf Adam (8 – 10 yaş): Çocuklara erken yaşta tasarruf bilincini aşılayarak, ileriye dönük bilinçli tüketiciler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlayan atölyede, kiralık kasa ve eski –yeni oyunları oynayarak tasarrufun önemini kavrayan çocuklar, Müzedeki tasarruf adam maketinden yola çıkarak, kendilerine tasarrufu hatırlatacak tasarruf adam kuklası yapıyor. Atölye 120 dakika sürüyor.
6 Ağustos Salı, 11:00
Müze Hatıram (5 – 7 yaş): Anasınıfı ve ilköğretim 1. sınıflara yönelik hazırlanan atölyede çocuklar müze nesnelerini yakından inceliyor, nesnelerin hikâyelerini dinliyor, en sevdiği nesne ve mekânları seçip, yanlarında hatıralarıyla müzeden ayrılıyor. Atölye 60 dakika sürüyor.
6 Ağustos Salı, 14.00
Meclisini Kur Atölyeni Seç (9 – 12 Yaş): İş Bankası Müzesi’nde çocuklar kendi aralarında meclis kurup, sunulan atölyelerden hangisinin uygulanacağı kararını demokratik bir ortamda veriyor. Tartışma platformunda karşılıklı bilgi ve fikir alışverişinde bulunduktan sonra çocuklar geri dönüşüm malzemelerinin ön planda olduğu masal, müzik ve heykel atölyelerinden birini meclis sistemiyle seçiyor ve hep birlikte uyguluyor. Atölye 120 dakika sürüyor.
14 Ağustos Çarşamba, 11.00
Bilim Gösterisi: Temel bilim konuları bu gösteriler ile artık çok daha eğlenceli hale geliyor. Yapılan bütün bilimsel deneyler sadece öğrenmeyi değil, aynı zamanda eğlenmeyi de amaçlıyor. İlköğretim öğrencilerine hitap eden interaktif, teatral bir şov halinde yapılan bu gösteriyi kaçırmayın! Gösteri 60 dakika sürüyor.
17 Ağustos Cumartesi, 11.00 ve 14.00
Bütçe Tutum Tasarruf (8 – 12 yaş): Matematik bilgilerini pekiştirmeye yönelik aktivitelerle zenginleştirilen “Bütçe Tutum Tasarruf” atölyesinde, müzeyi küçük hesaplamalarla dolu sorulara yanıt arayarak gezen çocuklar, tüm soruları doğru yanıtladıktan sonra esrarengiz bir koridordan geçip atölyeye ulaşıyor. Matematiği keyifli hale getiren bu atölyelerde küçük yaş grupları kumbara tasarlarken, girişimci ruhlu büyük yaş grupları hesap kitap yaparak işletmeye çalıştıkları şirketlerine logo tasarlıyor. Atölye 120 dakika sürüyor.
21 Ağustos Çarşamba, 11.00 (8-10 Yaş), 21 Ağustos Çarşamba, 14.00 (11-12 Yaş)
Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi (5-10 yaş): Çiğdem Odabaşı’nın eğitmenliğinde yaratıcı okuma atölyeleri müze kültüründe çocuklarla buluşuyor. Yaratıcı drama yöntemi ile okumaya farklı bir bakış açıları kazandırmayı hedefleyen atölye, oyunla tiyatroyu, resimle müziği, heykelle müzeyi bir araya getiriyor. Kitap okumayı eğlenceli hale getirerek grup eşliğinde yürütülen okuma atölyeleri aynı zamanda çocukların, hayal gücünü, grup içinde kendini ifade etmesini, sorgulama ve problem çözme becerisini geliştiriyor.
25 Ağustos Pazar, 11.00-12.00 (5-6 Yaş)-60 dakika,
25 Ağustos Pazar, 12.30-13.30 (7-8 Yaş)-60 dakika,
25 Ağustos Pazar, 14.30-15.45 (9-10 Yaş)-75 dakika