İstanbul Film Festivali çocukları unutmadı

Festivalin en genç izleyicileri Elma ve Elma Kurdu, Sevimli Penguen ve Eleanor’un Sırrı adlı birbirinden eğlenceli üç filmi festival boyunca hafta sonları saat 13.30 seanslarında Kadıköy ve Nişantaşı Citylife (City’s) sinemalarında izleyebilecekler.

Filmler simültane Türkçe seslendirmeli olarak gösterilecektir. Çocukları bekleyen filmler ve detayları:

 
 
Elma ve Elma Kurdu

Anders Morgenthaler (2009)
Torben kocaman, kıpkırmızı, parlak kırmızı bir elmadır. Hayali, ışıl ışıl meyve departmanında sergilenmektir. Ama kendi kadar mükemmel olmayan arkadaşlarına karşı pek iyi davranmaz. Bir gün, Torben’in hayatının hayali yıkılıverir. Kıpkırmızı kabuğundan küçük bir elma kurdu, bir sabah başını çıkarıverir.

Seanslar:
Nişantaşı Citys:
10 Nisan Cumartesi 13:30
18 Nisan Pazar 13:30

Kadıköy: 11 Nisan Pazar 13:30

 
 

Sevimli Penguen

Rintaro (2009)
Galaxy Express 999 ve Metropolis’le tanınan Japon anime ustası Rintaro’nun son filmi, hayal dünyasına seyahat eden üç çocuk hakkında renkli bir canlandırma. Coco, her gece evden kaçıp şehri keşfe çıkar. Tek dileği bir gün uçabilmektir. Bir gece biri onu davet eder. Hiç görmediği bir dünyada nefes kesen maceralar onu bekliyordur.

Seanslar
Nişantaşı Citys:
17 Nisan Cumartesi 13:30

Kadıköy: 18 Nisan Pazar 13:30

 
 

Elenor’un Sırrı

Dominique Monféry (2009)
Oscar’a aday olmuş Fransız yönetmen Dominique Monféry, yedi yaşındaki Nathaniel’in fantastik maceralarını anlatıyor bu harika animasyon filmde. Yaşlı eksantrik teyzesi, ölünce evini Nathaniel’in ailesine, kitaplarını ise henüz okumayı bilmeyen Nathaniel’e bırakır. Küçük çocuk, çok geçmeden bu kitapların büyülü olduğunu fark eder.

Seanslar
Nişantaşı Citys: 11 Nisan Pazar 13:30

Â