İstanbul Modern – Sömestr Etkinlikleri 2016

İstanbul Modern, 2016 yarıyıl etkinlikleri kapsamında, 7-12 yaş grubu çocuklar için sanat atölyeleri düzenliyor.

25 Ocak ile 5 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler ile çocuklar sanatsal çalışmalara katılacak. Sabah Atölyeleri ve Akşam Atölyeleri olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilecek olan programa, yalnızca 7-12 yaş aralığındaki çocuklar katılabilecek.

Sabah Atölyeleri

Hafta içi her gün 2 saat boyunca, saat 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan “Sabah Atölyeleri” için katılım bedeli 405 TL olacak.

  1. Resimler ve Kostümler Atölyesi

İstanbul Modern yarıyıl etkinlikleri kapsamında, sabah atölyeleri ile yapılacak olan Resimler ve Kostümler Atölyesi, 25 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Çocuklar bu atölyede; renk, leke ve farklı sanat malzemeleriyle çalışarak hayal güçlerinin sınırlarını zorlayacak. Prova mankenleri için kostüm hazırlayacak olan çocuklar, kostümü giyen figür için resim çalışması da yapacak.

  1. “Tarih Öncesi Canlılar” Heykel Atölyesi

Tarih Öncesi Canlılar Heykel Atölyesi, 2016 sömestr etkinlikleri kapsamında, 26 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Çocuklar Tarih Öncesi Canlılar Heykel Atölyesi kapsamında, en çok etkilendikleri canlıların kartondan heykelini yapacak.

  1. Atlantis Atölyesi

İstanbul Modern sömestr etkinlikleri 2016 kapsamında düzenlenecek olan Atlantis Atölyesi, 27 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çocuklar Atlantis Atölyesi kapsamında, renkli kartonlar, teller ve keçe kullanarak, Atlantis’in doğasını, mimari yapısını ve fantastik canlılarını bir araya getirecek.

  1. Hayalimdeki Müze Atölyesi

Hayalimdeki Müze Atölyesi, İstanbul Modern’de, 28 Ocak ile 4 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Çocuklar, atölye kapsamında, müze kavramını inceleyen bir söyleşiye katılacak. Ardından, müzecilik alanındaki faaliyetleri inceleyecekleri müze gezisine çıkacak olan çocuklar, özel hazırlanmış bir maket üzerinde, hayali koleksiyonlarıyla İstanbul Modern’i yeniden yorumlayacak.

  1. Mikroskoptan Resimler

29 Ocak ile 5 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mikroskoptan Resimler adlı atölyede, çocuklar soğan kabuğu, kum, yaprak gibi malzemeleri kullanarak, bu malzemelerin mikroskopta nasıl göründüğünü inceleyecek.

İstanbul Modern Sömestr Etkinlikleri 2016 (Öğleden Sonra)

İstanbul Modern Sömestr Etkinlikleri 2016 kapsamında, hafta içi öğleden önce etkinliklerinin yanı sıra, hafta içi öğleden sonra etkinlikleri ile de çocuklarla buluşacak. Öğleden sonra etkinlikleri, saat 13.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek. Hafta içi öğleden sonra yapılacak etkinliklerin haftalık katılım bedeli 600 TL olacak. Çocuklar atölye kapsamında, Ardan Özmenoğlu’nun rehberliğinde çalışacak.

  1. Yapışkan Resimler

Yapışkan Resimler Atölyesi, 25 Ocak ile 1 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Çocuklar atölye kapsamında, patatesleri yontarak, ipleri kullanacak ve yapışkanlı kağıtlarla imgeler yaratacak.

  1. Atölyede Sokak Sanatı

26 Ocak ile 2 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Atölyede Sokak Sanatı etkinliğinde, çocuklar kentlerdeki sokak sanatını tanıyacak. Stencil tasarlayacak olan çocuklar, su bazlı boyalar ile atölyenin duvarlarını tasarladıkları stencillerle kaplayacak.

  1. Monoprint

İstanbul Modern sömestr etkinlikleri kapsamında, 27 Ocak ile 3 Şubat 2016 tarihleri arasında Monoprint Atölyesi yapılacak. Atölye kapsamında çocuklar, linol baskı teknikleriyle cam, pleksiglas, linolyum gibi malzemeleri kullanarak kalıp oluşturacak.

  1. Gravür ve Ahşap Baskı Atölyesi

Gravür ve Ahşap Baskı Atölyesi 28 Ocak ile 4 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Atölye kapsamında, çocuklar linolyum gibi nesneleri kazıyarak, su bazlı boyalarla renklendirecek.

  1. İpek Bası Atölyesi

İpek Baskı Atölyesi, İstanbul Modern yarıyıl sanat etkinlikleri kapsamında yapılacak. Etkinlikte, çocuklar serigrafi olarak da adlandırılan ipek baskı tekniğine odaklanacak. Kumaş, kağıt, karton, cam, metal gibi yüzlere kompozisyonlar oluşturacak olan çocuklar, el becerilerini geliştirirken, eğlenecek.