Kültür Sanat

İstanbul Oyuncak Müzesi 5 Yaşında

23 Nisan 2005 yılında Şair/Yazar Sunay Akın’ın kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi bu yıl beşinci yaşını kutluyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplanan ve farklı kültürleri simgeleyen antika oyuncaklara ev sahipliği yapan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde, Lehmann,Schuco, Fleischmann, Gunthermann, Arnold, Carette ve Louis Marx gibi oyuncak tarihinin en önemli markaları sergileniyor. Bunun yanı sıra 1850-1910 yılları arasında yapılan porselen bebekler, bebek evleri ve bir başka örneği olmayan Monalisa’nın bebeği sergilenen önemli eserler arasında yer alıyor.

İstanbul Oyuncak Müzesi vitrinlerinde Türk oyuncaklarına da yer veriliyor. 2. Abdülhamit dönemine ait Karagöz-Hacivat gölge oyunu karakterleri, 1950’li ve 70’li yıllarda üretilen Gürel, Alaysa, Nekur ve Fatoş markaları ile Eyüp oyuncakları, oyuncak tarihimize tanıklık eden figürlerden birkaçıdır.

Müze, her geçen gün bu eserlere yenilerini ekliyor. Gerçekleşen etkinlikler, günden güne gelişen oyuncak hazinesi ile birlikte dünyanın en iyi oyuncak müzeleri arasında ki yerini alıyor.

Müzede var olan etkinlikler arasında Theo Dede ile tahta oyuncak boyama atölyesi, Fosil Keşif Atölyesi, “Deniz Kızı” adlı gölge oyunu, usta illüzyonistler tarafından gerçekleştirilen İllüzyon gösterileri, Fotoğrafçılık ve Yaratıcılık atölyeleri, Yaratıcı Drama ve Diksiyon atölyesi, Dinozorları Tanıyalım adlı sunum, büyüklere yönelik Okuma Günleri, çocukların masal eşliğinde müzeyi gezdikleri “Ozmo Düşler Ülkesi”, Faber-Castell ile eğlenceli Cumartesiler” adlı atölye çalışması yer almaktadır.

23 Nisan günü İstanbul Oyuncak Müzesi’nde her yıl olduğu gibi yine şenlik havasında geçecek. Müzede gerçekleşen “Ozmo Düşler Ülkesi”, “Faber-Castell ile eğlenceli Cumartesiler” gibi etkinliklerde çocukların yaptığı kukla resim gibi çalışmalar ziyaretçiler ile buluşacak. Çocuklar kendi eserleri ile anlatacaklar bize İstanbul Oyuncak Müzesi’ni…

Müzeye giriş 23 Nisan 2010 gününde 0–18 yaş arası tüm çocuklara ücretsiz olacak.

Yorumları Göster

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir