Kadıköy, Göztepe'de yer alan İstanbul Oyuncak Müzesi, tatil döneminde de çocukları ağırlamayı sürdürüyor.
Oyuncak Çanta Yapımı, Seramik, Ebru, Tahta Oyuncak Boyama gibi hafta sonu atölye çalışmaları Temmuz ayında da devam edecek. İstanbul Oyuncak Müzesi tatilde ayrıca, üç haftalık bir ritim atölyesine de ev sahipliği yapacak.
“Düşe Kalka Ritimlerle Oynamak” adlı yaz atölyesine katılan çocuklar,, Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Dikmen Seymen eşliğinde "Ritim nedir? Yaşamımızla Nasıl İlişkilendirilir?" gibi soruların yanıtı arayacak.
9-13 yaş grubuna yönelik “Düşe Kalka Ritimlerle Oynamak” grubuna yönelik yaz atölyesi 9 Temmuz'da başlayacak ve üç hafta sürecek. Çalışmalar, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 11.00-12.30 saatleri arasında yapılacak. Atölyenin katılım ücreti ise 360 TL + KDV.
İstanbul Oyuncak Müzesi'nin Temmuz Ayı Hafta Sonu Atölyeleri Programı ise şöyle;
Oyuncak Çantalar
İstanbul Oyuncak Müzesi'ni gittiğiniz her yerde yanınızda taşımaya ne dersiniz? Çocuklarla birlikte keçe kullanarak İstanbul Oyuncak Müzesi şeklinde bir çanta yapıyoruz ve tüm düşlerimizi, oyuncaklarımızı içine koyarak hiç yanımızdan ayırmıyoruz.
Eğitmen: Ponscreaworks,Evren Seda Gülmez
Tarih: 6 Temmuz Cumartesi
Saat:11:30-13:30
Yaş Grubu: 6-12 Yaş aile ile beraber
Etkinlik Ücreti: 45 TL( Müze giriş ücreti dahildir).
OrigamiSanat Atölyesi
“Koşuşturmalı bir hayatta, sessiz bir alanda oturup ufak bir kağıt parçasını katlamak bile çocuğunuza denge ve huzuru getirecektir…Sadece çocuğunuza biraz zaman ayırmayı ve bir kağıt parçası vermeyi unutmayın…’
Origami nedir? OrigamiJaponlar’ın kağıt katlama sanatıdır.Ori’ninanlamı katlama, Kami’nin anlamı kağıt demektir. Origami “tekrarlanabilir eylemler yoluyla şematik öğrenme”nin bir örneğidir. Origami tüm beyni etkinleştiren, birçok akademik faydaları olan ve matematiksel kavramlarıpekiştiren bir faaliyettir. Sıralama, matematik/ mekânsal ilişki, geometrik şekiller (üçgen ,kare,dikdörtgen vb.) ve okuma bunlardan bazılarıdır.
Küçük kağıt ustalarının zihinlerinde var olan tüm kavramları, kağıt parçalarının kıvrımlarıyla nasıl yarattıklarına inanamayacaksınız. Bu atölye çalışmasında sihirli küçük ellerle birlikte okyanusta yaşayan birbirinden renkli balıklara hayat vermeye ne dersiniz?
Eğitmen: Gökçen Atamgüç
Tarih: 7 Temmuz Pazar
Saat: 11:00-12:30
Yaş Grubu: 4-9 yaş (aile ile birlikte)
Etkinlik Ücreti: 30 TL (Müze giriş ücreti dahildir)
Dedio Yaratıcı Eller-Dinozor Atölyesi
Evrende bir kere var olan her şey iz bırakıp yaşamaya devam ediyor. Bu atölye çalışmasında, çocuklar küçük elleriyle ahşaptan dinozor oyuncaklarını işleyip, monte edip boyayacaklar. Küçük oyuncak ustaları, dinozorları oyun ve hayallerinde onlardan korkmadan yaşatmaya devam edecek.
Eğitmen: Didem- Deniz Doğruöz
Tarih: 13 Temmuz Cumartesi
Saat: 11:00-12:30
YaşGrubu :3-6 yaş (aile ile)
7-12 yaş (aile ile/kendi başına)
Etkinlik Ücreti : 30 TL’dir.( Müze giriş ücreti dâhildir.)
Mozaik Atölyesi
Boyaların yerini renkli taşlar alıyor, hayallerimiz rengarenk mozaiklere dönüşüyor. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yepyeni bir atölye çalışması başlıyor. Dünyadaki en eski sanat eserlerinden günümüze kadar sıkça rastladığımız mozaik çalışmaları bu kez minik ellerle buluşuyor. Bu atölye çalışmasına katılan çocukların duvarları mozaiklerle renklenecek.
Eğitmen : ElifRatib
Tarih : 14 Temmuz Pazar
Saat:11:00-13:00
Yaş grubu: 6-10 yaş
Etkinlik Ücreti: 50 TL ( Müze giriş ücreti dahildir).
Dedio Yaratıcı Eller–Karagöz Hacivat Kukla Yapım Atölyesi
Çocuklar, ahşaptan Karagöz ve Hacivat kuklalarını atölye çalışmasında kendi yapıp boyayacaklar. Rengârenk Karagöz-Hacivat kuklaları evlerde her an oynama ve oynatmaya hazır olacak! Çalışmaların tamamına 3–12 yaş grubu tüm çocuklar aileleri ve yakınlarıyla katılabilecekler.
Eğitmen: Deniz – Didem Doğruöz
Tarih: 20 Temmuz Cumartesi
Saat: 11:00-12:30
YaşGrubu: 3-6 yaş (aile ile)
7-12 yaş (aile ile/kendi başına)
Ücret : 30 TL’dir ( Müze giriş ücreti dâhildir).
Seramik Atölyesi
Toprak her zaman insanın yakın dostu oldu. Geleceği toprağa dokunarak ellerimizle şekillendirdik. Kimi zaman araç, gereç yaptık, kimi zaman yuva yaptık içinde barındık. Şimdi çocuklar İstanbul Oyuncak Müzesi seramik atölyesinde kil ile birlikte düşlerini şekillendirecek ve seramikten yapılmış sürpriz bir objeyi renklendirecekler.
Eğitmen: Elif Ratib
Tarih: 21 Temmuz Pazar
Saat: 11:00-12:00
Yaş Grubu: 4-9 yaş
Atölye Ücret: 30 TL’dir ( Müze giriş ücreti dahildir).
Renklerin Suda Oyunu Ebru Atölyesi
Yetişkinlerimize ve çocuklarımıza yönelik düzenlenen Renklerin Suda Oyunu adlı atölyemizde Ebru sanatının temelini öğreneceksiniz. Renklerin su üzerindeki izleri ile düşlerinizi serbest bırakacak ve farklı bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız.
Eğitmen: Belgin Füruzan Kırıcı
Tarih: 27 Temmuz Cumartesi
Saat: 11:00-13:30
Etkinlik Ücreti: Bir adet ebru yapımı 10 TL’dir.
Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi – Oyuncak Ev Tasarım Atölyesi
Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi ile bu atölye sonrası çocukların oyunları artık çok daha renkli olacak. Evin duvarları, çatısı, pencereleri, kapısını çocuklar ahşap ve diğer malzemeleri kullanarak kendi elleri ile yapacaklar. Bu atölye sonrası ev/işyeri olarak kullanılabilecek bu oyuncak ev, araba, bebek, tren ve hayvanlarla çocuk oyunlarının başköşesinde duracak.
Eğitmen: Deniz Doğruöz-Didem Doğruöz
Tarih: 28 Temmuz Pazar
Saat: 11:00-12:30
YaşGrubu: 3-6 yaş (aile ile)
7-12 yaş (aile ile/kendi başına)
Atölye Ücreti: 45 TL (Müze giriş ücreti dahildir.)
Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi
Birbirinden farklı, sevimli şekillerden oluşan tahta oyuncaklar çocuklardan ve büyüklerden ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Gözetmenimiz tarafından yapılacak olan atölye çalışmasına grup olarak katılmadan önce randevu almanız gerekmektedir. Atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece Cumartesi-Pazar günleri yapılmaktadır. Etkinliğin saatlerini öğrenmek için İstanbul Oyuncak Müzesi’ni telefon ile arayarak bilgi alabilirsiniz.
Hafta sonu atölyelerinin tümü için İstanbul Oyuncak Müzesi'ni arayarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor. Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 0 216 359 45 50-51 numaralı telefonlardan müzeye ulaşabilirsiniz.