İstanbul’da Çocuklarla Gidilebilecek Park ve Bahçeler

Şehrin trafiği ve gürültülü ortamında yaşamaktan yoruldunuz mu? Doğanın hakim olduğu yerlerde çocuklarınızla dinlenmek, stresten uzaklaşmak ister misiniz?

İşte çocuklarınızla birlikte temiz bir havada, yemyeşil doğa ve kuş sesleri ile iç içe zaman geçirebileceğiniz park ve bahçeler.

Yıldız Parkı ve Korusu

Yıldız Parkı ve Korusu, Sultan 3. Selim tarafından annesinin anısına yaptırıldı. Beşiktaş semtinde Yıldız tarafında yer alan koruda, 400 yıllık ağaçlar bulunuyor. Bünyesinde barındırdığı bahçeleri, havuzları, ağaçları, dinlenme yerleri, cafe ve restoranları ile dikkat çeken park, İstanbul’un en güzel parklarından biri.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Adres: Çırağan Caddesi / Beşiktaş.

Gülhane Parkı

Osmanlı İmparatorluğu zamanında, Topkapı Sarayı’na gül yetiştirmek amacıyla kullanılan Gülhane Parkı, Eminönü semtinde yer alıyor. İstanbul’un en sık ziyaret edilen mekanları arasında yer alan Gülhane Parkı bünyesinde havuzlar, rengarenk çiçekler ve dinlenme yerleri barındırıyor. Parkın içerisinde, boğaz manzaralı bir çay bahçesi ve çocuk oyun parkı da bulunuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Cankurtaran Mh. 34122 / Fatih.

Emirgan Korusu

17. yüzyılda 4. Murad tarafından İranlı Emir Güne Han’a armağan edilen Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı kıyılarında, Emirgan-İstinye semtleri arasında yer alıyor. Çevresi yüksek duvarlarla çevrili olan korudan, boğaz manzarasını izlemek mümkün.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Emirgan Mh. 34467 / Sarıyer.

Mihrabat Korusu

1. Mahmut zamanında kurulan koru, adını Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılarak 3. Ahmet’e armağan edilen Mihrabat Kasrı’ndan aldığı söyleniyor. Anadolu Hisarı’nda, Kanlıca’nın tepelerinde konumlanan koru, İstanbul Boğazı’nın her 2 köprüsünün ve Rumeli Hisarı’nın manzarasına sahip. Korunun içerisinde restoran ve kafenin yanında bir de çocuk oyun parkı bulunuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Mihrabat Caddesi No:50 Kanlıca / Beykoz.

Beykoz Korusu

Beykoz Korusu, Beykoz ile Paşabahçe arasındaki sırtlardan başlayarak Karadeniz’e, Riva’ya kadar uzanan geniş bir alanda yer alıyor. Koru içerisinde 2 kır kahvesi, bir restoran, 2 sera, 2 otopark, bir açık spor alanı, çocuk bahçesi, oturma terasları ve piknik alanları bulunuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Gümüşsuyu Mah. Kemerüstü Sk. / Beykoz.

Fenerbahçe Parkı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde bulunan Fenerbahçe Parkı, denize sıfır konumuyla huzur verici bir park. Kadıköy Belediyesi’ne ait olan park içerisinde 5 adet cafe, çocuk oyun parkı bulunuyor. Aynı zamanda parkta piknik yapma imkanı var.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Fener-Kalamış Cd. Fenerbahçe / Kadıköy.

Fethi Paşa Korusu

Üsküdar’ın kuzeyinden başlayarak Kuzguncuk Tepesi’nde sona eren Fethipaşa Korusu, adını Türkiye’de ilk müzenin temelini atan Tophane Müşiri Fethi Ahmet Paşa’dan alıyor. 1985-1987 yılları arasında bakıma alınan korunun içinde, otomobil ve gezinti yolları, koşu parkurları, ışıklandırma, seyir yerleri ve kafeterya; voleybol ve basketbol sahaları yer alıyor. Halk arasında ‘Kuzguncuk Korusu’ olarak da bilinen koruyu, çevresine örülen duvarlar koruyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Kuzguncuk Mah. Paşa Limanı Cad. Nacak Sk. No:6 / Üsküdar.

Bebek Parkı

Bebek sahilinde yer alan Bebek Parkı cafeleri ve sakin, huzurlu ortamıyla ziyaretçilere boğaz havası eşliğinde seyir zevki yaşatıyor. Parkın içerisinde yürüyüş yolları, çocuk oyun parkları, köpek gezdirme alanları ve parkın ortasında fışkiyeli havuz yer alıyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Bebek sahili / Beşiktaş.

Ulus Parkı

Bakımlı ve yeşil olan Ulus Parkı, İstanbul Boğazı’na yüksekten bakan bir konumda bulunduğu için çok güzel bir manzaraya sahip. Parktan Boğaz Köprüsü, Topkapı Sarayı ve Üsküdar gözlenebiliyor. Ayrıca parkın içinde halka açık bölümlerinde yanısıra özel lokantalar da mevcut.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Adnan Saygun Caddesi Ulus / Beşiktaş.

Çubuklu Hidiv İsmail Paşa Korusu

Anadolu Hisarı’nda, Kanlıca’nın tepelerinde konumlanan koru, İstanbul Boğazı’nın her 2 köprüsünün ve Rumeli Hisarı’nın manzarasına sahip. Korunun içerisinde restoran ve kafenin yanı sıra bir de çocuk oyun parkı bulunuyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz.
Adres: Çubuklu / Beykoz.

Florya Atatürk Korusu

1937’de Atatürk’ün direktifleriyle kurulan Florya Atatürk Ormanı, yöreyi rüzgâr ve fırtına zararlarından koruyor; toplumun sağlık, estetik, eğlenme ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılıyor. Koru, özellikle hafta sonları İstanbul’un hemen hemen her yerinden gelen vatandaşların akınına uğruyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: 34153 Basınköy / Bakırköy.

Akatlar Sanatçılar Parkı

Eğlenceli oyuncakları, heykelleri ve bahçe düzenlemesiyle 48.000 metrekare üzerine kurulu olan, etrafı çevrili Akatlar Sanatçılar Parkı, çocuklara keyifli bir oyun ortamı sunuyor. Yürüyüş alanlarının yanısıra, açıkhava sergisi, imza günleri ve çeşitli etkinliklerinin de yapıldığı bir mekan.ü

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Akat Mahallesi, 34335 / Beşiktaş.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’na İstanbul’dan bir saatte ulaşılabiliyor. Burası, Türkiye’de Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri Birliği’ne üye tek park. 3 binin üzerinde hayvanın ve 500 çeşit bitki türünün bulunduğu parkın girişi ise ücretli.

Giriş ücreti: 0-4 ücretsiz / Çocuk 15 TL / Yetişkin 20 TL.
Adres: Emtaş Boğaziçi Hayvanat Bahçesi A.Ş. Tuzla Cad NO: 15 – 41870 Bayramoğlu – Darıca / Gebze Kocaeli

Göztepe Gül Bahçesi

Türkiye’deki ilk gül bahçesi örneği olan bahçe, eğitim ve tanıtım amacında olup, 117 çeşit gülden 17 bin adet barındırıyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Cemil Topuzlu Caddesi, 60. yıl parkı içi, Bağdat Caddesi üzeri Göztepe / Kadıköy

Maçka Parkı

Gümüşsuyu tepesi ve Maçka/Taşlık denilen bölge arasındaki vadide kalan alanda yüzyıllık ağaçlar, çimenlik alanlar ve patikalarla hem düzenleme, hem konum hem de yeşillik anlamında rakipsiz sayılabilir. Parkın 2 yakası arasında bir de teleferik bulunuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Harbiye Mahallesi, Kadırgalar Caddesi, Harbiye / Şişli.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

50 Hektar orman üzerine kurulan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) 2002 yılında hatıra parkı olarak ziyarete açılmış. İstanbul’a yüzde 17 oranında yeşil alan sağlayan bu kocaman bahçe, Türkiye’nin doğal ve endemik bitkilerinin yanı sıra çeşitli ülkelere ait ağaç, çalı ve otsu bitkiler içeriyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Ataşehir Atatürk Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, TEM Otoyolu Anadolu Otoyol Kavşağı / Kadıköy.

Şile Hayvanat Bahçesi

Şile Hayvanat Bahçesi, hayvanseverlerin istek ve arzularını karşılamak, çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak için, 1995 yılında Şile Ahmetli Köyü çıkışında kurulmuş. Hayvanat bahçesi 25 dönüm arazi üzerine, veterinerlik araştırmaları sonucunda kurulmuş. Burada papağan, mara, panda tavşanları, tavus kuşları, mandarin ördekleri, süs tavukları, ara papağanlar, sheplant mini poni atları, karacalar, geyikler, kuğular, her çeşit sülünler, yılanlar, keklikler, kanarya ve muhabbet kuşları, kaplumbağalar, iguanalar, balıklar, köpekler, kediler ve daha sayamayacağımız bir çok hayvan türü üretiliyor.

Giriş ücreti: 0-3 ücretsiz / 3-10 yaş 5 TL / 10 yaş ve üzeri 8 TL.
Adres: Ahmetli Köyü Çıkışı / Şile.

Rönepark

Rönepark, Yeşilköy’de yemyeşil, deniz kıyısında, doğal ortamı ve mini hayvanat bahçesiyle sizleri bekliyor. Ailenizle, ferah ortamında taze dem çaylarınızla tostlarınızı yerken, çocuklarınız gönül rahatlığıyla oyun parkından ve hayvanat bahçemizden faydalanır, geçen zamanın tadını alırsınız.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: İstanbul Cad. Yeşilköy.

Polonezköy Tabiat Parkı

Beykoz ilçesinde kurulu olan Polonezköy Tabiat Parkı’na, kestane, Kayın, Gürgen, Ihlamur, Karaçam, Sahil Çamı, Meşe, hakim ağaç türleri olup; parkın alt bitki örtüsü Katır Tırnağı, Koca Yemişi, Böğürtlen, Laden, Orman Sarmaşığı ve Defne’dir. Yaban Domuzu, Karaca, Çakal, Tilki, Tavşan, Sülün, Şahin ve Keklik Yaban Hayatının başlıcalarıdır. Floranın çok zengin olması nedeni ile tabiat parkı ziyaretçilere üstün peyzaj güzellikleri sunar.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Polonez Köyü 34820.

Lokman Hekim Tıbbı Bitkiler Bahçesi

Türkiye’nin ilk lokman hekim bahçesinde 200 çeşit tıbbi bitki türü bulunuyor. Egzotik tıbbi bitkilerin sergilendiği iki adet sera, çayevi ve satış ünitesi de olan bahçenin alanı 14 bin metrekare olup, tıbbi bitkilerin sergilendiği alan 5 bin 625 metrekareden oluşuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: Merkezefendi Yeniçiftlik yolu, 34015 / Zeytinburnu.

Bakırköy Botanik Parkı

96 bin metrekarelik bir alana kurulan “Bakırköy Botanik Parkı”nda, çocukları eğlendirecek Türkiye’nin en yüksek oyun kulesi, dinozor heykeli ve güneşten rengarenk şemsiyelerle korunan park alanı bulunuyor. Park içerisinde bulunan gölette; ördekler ve su kaplumbağları yüzüyor. Bunların yanı sıra parkta sosyal tesis, “Atatürk ve Çocuk” temalı bir heykel ve tabii ki birbirinden değişik ağaç türleri bulunuyor.

Giriş ücreti: Ücretsiz.
Adres: E-5 Karayolu Yanı, Osmaniye Mahallesi. Osmaniye / Bakırköy.

Miniatürk Park

Antik Çağdan Roma’ya, Bizans’a, Selçuklu’ya, Osmanlı’ya değin, bu topraklarda hüküm sürmüş ve iz bırakmış her medeniyetin kültürlerinden günümüze kalan zengin mimari mirasını bir araya getiren Miniaturk, 2003 yılında ziyarete açıldı. ‘Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli’ sloganıyla yola çıkan Miniaturk, Türkiye’nin Vitrini oldu. Miniaturk’te, binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine ve maketi yapılabilirliğine göre seçilen 114 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer veriliyor. Eserlerin yanındaki sesli rehberlik sistemi de ilk kez Miniaturk’te uygulanıyor. Sistem, Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça ve Arapça olmak üzere altı farklı dilde bilgi veriyor.

Giriş ücreti: Öğrenci 3 TL / Yetişkin 5 TL.
Adres: İmrahor Caddesi, Sütlüce Mahallesi / Beyoğlu.