İstanbul’daki Satranç Dehaları 8. Anafen Satranç Turnuvası’nda Buluştu

İstanbul geneli İlkokullar ve Ortaokullar arası 8. Anafen Satranç Turnuvası karşılaşmaları, 27 -28 Nisan Cumartesi ve Pazar günü Özel Yeşilvadi Anafen İlk ve Ortaokulu’nda yapıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Anafen Okulları’nın düzenlediği, 1000 lisanslı satranç sporcusunun katılımıyla gerçekleşen turnuvaya, İstanbul genelinde 110 okuldan 160 takım katıldı.

28 Nisan Pazar günü yapılan ödül töreninde Yıldızlar, Küçükler, Küçük Kızlar ve Bireysel olmak üzere toplam dört kategoride dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

ki gün boyunca 6 turda gerçekleşen maçlar sonucunda; Yıldızlar kategorisinde Ahmet Selim Ertunç, Küçükler kategorisinde Kuzey Bayındır ve Küçük Kızlar kategorinde ise Zeynep Üst birinci oldu. Birincilere ödüllerini Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül verdi.

Anafen Okulları tarafından düzenlenen satranç turnuvasına katılan oyuncular arasında, Avrupa ve Türkiye satranç Birincisi Ahmet Utku Üzümcü, 8 yaş Avrupa Okullar Birincisi ve Türkiye Şampiyonu Tolga Ülkü, Dünya Okulları ve Türkiye Birincisi Işık Can, Avrupa Okulları ve Türkiye Birincisi Emirhan Tarlabaşı gibi dünya çapında Türkiye’yi temsil etmiş önemli satranç sporcuları da yer aldı.

Özel Yeşilvadi Anafen Ortaokul Müdürü Ali Erdem turnuvayla ilgili; “Satranç yediden yetmişe herkesin yapabileceği bir zekâ sporu olmanın ötesinde kendi güç ve yeteneklerini daha iyi tanıyarak, bireysel güç ve yetenekleri açığa çıkarmaya ve doğru kararlar alabilmeye yardımcı olur. Satranç sporuna 8 yıldır düzenlediğimiz turnuvalarla destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.