ITAP BTM Turunç Aile Bilim Şenliği Yaz Kampı

ITAP Bilim ve Toplum Merkezi; Marmaris Turunç’ta Aile Bilim Şenliği düzenliyor. Bu yıl 5.si gerçekleştirilecek olan Turunç Aile Bilim Şenliği; ilkokul ve ortaokulda eğitim gören çocukların aileleri ile birlikte bilimsel uygulamalar, bilim oyunları ve bilimsel belgeseller izlemesini sağlıyor.

Fizik, astronomi, biyoloji, basit mühendislik, jeoloji gibi bilim alanlarında çocukların aileleri ile birlikte deneyler ve atölye çalışmaları yapmasına imkan veren Turunç Aile Bilim Şenliği kapsamında; bilimsel düşüncenin yaygınlaştırılması ve çocuklara aşılanması hedefleniyor.

Alanında uzman olan üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile genç akademisyenlerin yer aldığı şenliklerde ITAP Oluğtugal Gözlemevi’nin 35 cm teleskopu ile gökyüzü incelemeleri de yapılıyor.

Turunç Aile Bilim Şenliği Dönemleri

Ortaokul

27 Haziran – 03 Temmuz 2015

04 Temmuz – 10 Temmuz 2015

11 Temmuz – 17 Temmuz 2015

İlkokul

20 Temmuz – 26 Temmuz 2015

27 Temmuz – 02 Ağustos 2015

Ücretler:

1950 TL (Bir veli ve bir öğrenci 6 günlük paket fiyatı. Ücretlere konaklama, etkinlik malzeme giderleri, eğitim giderleri ve üç öğün yemek ve ara öğünler dahildir.)

Çocukların yanı sıra, ebeveynlerin ve diğer aile fertlerinin de bilimle ilgilenmesini ve deneyler, atölye çalışmaları, belgeseller gibi çalışmalar hakkında bilgi edinmesini hedefleyen Turunç Aile Bilim Şenliği hakkında detaylı bilgi almak için 0 (216) 545 0693 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.