İTÜ Bilim Merkezi, başlattığı soysal sorumluluk projesi kapsamında, alt sosyoekonomik seviyedeki ve bir kısmı bedensel engeli olan çocuklar için Bilim Okulu açtı. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen sosyal sorumluluk projesi için yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluşan 61 kişilik “bilim iletişimcileri” ekibi kuruldu.
2014 Aralık ayında eğitime başlayan İTÜ Bilim Okulu’nun resmi açılış töreni 16 Ocak Cuma günü saat 14.30’da İTÜ Taşkışla Yerleşkesi’nde yapılacak.
Anaokulu, İlköğretim ve Ortaokul Öğrencileri İTÜ Bilim Okulu’nda
Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile seçilen öğrenciler, İTÜ Bilim Okulu’nda eğitim almaya başladı. Anaokulu, ilköğretim ve ortaokul öğrencilerine yönelik yaratıcı ve deney ile gözleme dayalı uygulamalara ağırlık verilen Bilim Okulu’nda 25 bilim iletişimcisi aktif olarak görev yapıyor. Toplamda 61 bilim iletişimcisinin görev yaptığı proje kapsamında, görevliler dönüşümlü olarak çalışacak.
Öğrenciler Deney ve Gözleme Dayalı Eğitim Alıyor
Öğrencilerin; matematik, fizik, kimya ve astronomi üzerine laboratuvar çalışmalarına katıldığı ve deneyler yaptığı İTÜ Bilim Merkezi’nde bulunan laboratuvarlar ve atölyeler aktif olarak kullanılıyor. Yaş gruplarına göre sınıflara ayrılan çocuklar, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı paralelinde eğitim alıyor. İTÜ Bilim Okulu’nun amaçlarından biri de, eğitimler doğrultusunda rapor hazırlayarak, halk seminerleri düzenleyerek bilimin popüler hale getirilmesini sağlamak.
Eğitimde Fırsat Eşitsizliğinin Önüne Geçilmesi Amaçlanıyor
İTÜ Bilim Merkezi ve İstanbul Kalkınma Ajansı iş birliği ile yürütülen projede, öğrencilerin yaratıcılıklarının arttırılması ve yeteneklerinin keşfedilmesi hedefleniyor. Eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak için de büyük bir öneme sahip olan projede, bilim geleceğine yatırım yapılıyor.