İzmir ‘Renklerle Doğal Yaşam Parkı Yarışması’ Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Renklerle Doğal Yaşam Parkı” temalı resim yarışması için başvurular başladı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin katılabileceği resim yarışması kapsamında değerlendirme iki farklı kategoride gerçekleşecek.

Yarışma Detayları ve Son Başvuru Tarihi

İzmir çocuk resim yarışmaları arasında önemli bir yere sahip olan Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Renklerle Doğal Yaşam Parkı” resim yarışması için son başvuru tarihi 3 Nisan 2015 olarak belirlendi. Çocukların Doğal Yaşam Parkı’nda bulunan 130’dan fazla hayvan türünü tanımalarını ve hayvanlara karşı hissettikleri duyguları sanat yoluyla anlatmalarını amaçlayan yarışma kapsamında, çocukların duygularını açığa vurma yönlerinin güçlendirilmesi de hedefleniyor.

Çocuklara doğa ve hayvan sevgisi kazandırmayı hedefleyen yarışmada Yaşar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri Seçici Kurul olarak görev yapacak. Renklerle Doğal Yaşam Parkı resim yarışması kapsamında, ilk 50 içerisinde yer alan öğrencilere ödül verilecek. Aynı zamanda yarışmada ilkokul ve ortaokul kategorisinde ilk üçe giren öğrencilere tablet olabilen dizüstü bilgisayar hediye edilecek.