Kartal Belediyesi’nden Çocuklar için Abaküs Mental Aritmetik Kampı

Kartal Belediyesi ve BİL Dershaneleri işbirliği ile Abaküs Mental Aritmetik programı kullanılarak hayata geçirilen Matematik Kampı çocuklar tarafından ilgi gördü.

26 Ağustos'ta başlayan ve 8 Eylül'e kadar sürecek kampta, 7 ve 14 yaş grubundaki 300 öğrenci, haftada 2 gün 3’er saat Abaküs Mental Aritmetik eğitimi alıyor.

Kartal’da bir ilk olan Abaküs Mental Aritmetik Programı ile ilgili konuşan BİL Dershaneleri kurucusu Necati Oymak, şunları söyledi:

 “Kartal Belediyesi ile işbirliği yaparak çocuklara Abaküs Mental Aritmetik yoluyla matematik problemlerini en kısa sürede çözümü öğretiyoruz. Uzakdoğu’da yıllardır okullarda uygulanan, çocuklarda hızlı zihinsel gelişim sağlayan ve aritmetik beceriler kazandıran bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sisteminde kullanılan programla, çocukların aritmetik işlem yapma hızlarını geliştirip hesap makinesi kullanmadan işlemleri saniyeler içinde yapmalarını sağlıyoruz.

Bilindiği gibi insan beyni sağ ve sol lob olarak ikiye ayrılır. Birçok test sonucunda, beynin sol lobunun konuşma, matematiksel işlemler, diziler, sayılar ve analiz gibi konularda çok üstün olduğu, mantıklı ve doğrusal çalıştığı tespit edilmiştir. Yine beynin sağ lobunda ritim, hayal kurma, renkler, boyut, müzik gibi fonksiyonların yapıldığı ortaya konmaktadır. Bu bilgiler ışığında, günümüz başarılı insanı, beynin her iki yarısını da dengeli bir şekilde kullanabilen ve gerektiğinde birinden diğerine kolalıkla geçebilen insan olarak değerlendiriliyor. İşte sistemimizle kazandırmayı hedeflediğimiz zihinsel beceriler; zeka düzeyini arttırmak, konsantrasyonu güçlendirmek, hayal gücünü arttırmak, kendine güven duygusunu güçlendirmektir.”